Myönteiset tapahtumat - onko niitä?

Sunnuntai 14.4.2024 - FotoPena


blogikuva_26.4.2014.jpgUutisia erilähteistä seuratessa välittyy sellainen kuva, ettei mitään myönteistä tapahdu meillä ja maailmalla. Erilaisia ongelmia vyöryy mennen tulen, jotka vaikuttavat meihin kansalaisiin tavalla taikka toisella. Nyt kun hallitus sorvaa kehysriihessään valtion budjettia tulevaan kuosiinsa. Päivittäin vilisee eri ministerien kuvailua siitä, että millainen budjettileikkuri iskee kuhunkin väestöryhmään.

Illalla sitten vielä spekuloidaan uutisissa ja erilaisissa keskusteluohjelmissa valtion budjetti kuosin näkymiä ja millaisiin kohteisiin budjettileikkaukset sattuvat kipeimmin. Median tehtävänä on asiakokonaisuuksien pilkkominen niin, että kansalaisille selviäisi millaiseen hornankattilaan ollaan joutumassa itse kukin toimeentulo kanssa.

Jokainen suomalainen kotitalous yskii todennäköisesti tulevina aikoina eri lailla, kun yhtä ja ainoaa palkka tai muuta tulon lähdettä ei ole meillä vaan tulomme tulevat erilaisista tulolähteistä. Kärpän tellingillä (epävakaa) ollaan turvallisuuden suhteen, kun Putin uhittelee naapureilleen ja Ukrainaa on jo moukaroitu Venäjän hyökkäyssodalla yli kaksi vuotta eikä loppua näy. Lisäksi Putinin liehittelijät näyttävät mediatietojen mukaan kasvattavan jalansijaa EU-vaaleissa ja sitä kautta he ja Putin horjuttavat Euroopan poliittista vakautta. Rapakon toisella puolella marraskuussa (presidentinvaalit) silloin tullaan näkemään lisääntyykö poliittiseen painekattilaan paine niin, että tavalla taikka toisella se purkautuu tänne Eurooppaan ja muuhun maailmaan.

Poliittisten mannerlaattojen liikehdintä antaa ymmärtää, ettei seesteisiä aikoja ole luvassa ihmisille Suomessa ja maailmalla. Maailman poliittisten johtajien näkemykset maailman tulevaisuudesta ovat niin kaukana toisistaan kuin itä on lännestä. Yhteisensävelen löytäminen ihmiskunnan tulevaisuudelle eturistiriitoja välttämällä pitää olla kansakuntien ykköstavoite. Muuten joudumme hyvästelemään toisemme maapallon tuhon edetessä peruuttamattomasti, ellei yhteistä ymmärrystä löydetä maapallon pelastustyölle. Edessä oleva urakka on valtaisa eli ihmiskuntana meillä ei olisi varaa käydä jatkuvaa poliittista nokkapokkaa maailman herruudesta.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 244 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka