Arnolds Bakery & Coffee Shop

arnoldskuva.jpg
aina_on_viiton_kahviin.jpg
 Kuva: Arnolds-ketjun/websivu
  Kuva: Pentti O. Pohjola.

Torikeskus Kauppatori 1-3, Seinäjoki

Avoinna: ma - pe klo 9.30-19, la klo 9.30-16.

Arnolds Bakery & Coffee Shop on toiminut Seinäjoella noin kymmenen vuoden ajan Torikeskuksessa. Arnolds on amerikkalaistyylinen leipomokahvilaketju ja useimmat kahvilat toimivat yrittäjävetoisina yhtenäisten liiketunnusten alla sekä tuote reseptiikalla. Ensimmäinen ketjun kahvila on avattu 1991 ja samalla liikeidealla niitä toimii Suomessa yli kolmekymmentä. Kaikki Arnoldsit sijaitsevat keskeisillä kauppapaikoilla eri puolilla Suomea.

Kahvilayritys pitää arvoinaan mm. kestävän kehityksen periaatteita. Mutta silti kahvila-astioina käytetään kertakäyttöisiä tarjoiluvälineitä. Kahvila toimii itsepalvelu periaatteella ja kertakäyttöastiat lajitellaan. Niiden uusiokäyttö on kiinni kauppakeskusten tarjoamista kierrätyspalveluista. Yritysketju sanoo muuttavansa toimintaansa ”askel kerrallaan” ekologisesti kestävämmäksi. Arnoldilla on kuumat kahvit ja suodatinkahvipussit UTZ-sertifioitu (UTZ selite kirjoituksen lopussa / linkki ko. sivutolle).

Seinäjoen Arnolds toimii siis Torikeskuksessa sen Kauppatorin puoleisella sivulla, josta ovat hyvät näkymät torin tapahtumiin. Itse tilana kahvila ei miellyttänyt silmääni kun pöytäkalusteet olivat pikakahvilan oloiset vaikka limen vihreä on yksi suosikki väreistäni. Kahvila on ketjun väreissä: suklaanruskea ja valkoinen. Kahvilassa on myös sohvamaisia istuimia ja ”loosi” nurkkauksessa, jossa on neljä asiakaspaikkaa.

Kahvilassa on hinnat hyvin esillä ja palvelualtis henkilökunta. Henkilökunta kertoo myös auliisti tuotteistaan. Tuotteet kahvilassa ovat: donitseja, muffinsseja ja bageleita. Kahvilassa leivotaan muffinssit itse mutta muut tuotteet tulevat pakasteena ja ne kuorrutetaan paikan päällä. Bagelit ovat suolaisen vaihtoehtojen alustoja, joihin kootaan erilaisia täytteitä. Kahvia saa 16 eri makuvaihtoehdolla lisäksi kahvilassa on muuta juotavaa ja smoothietejä. Smoothiet ovat pirtelömäisiä marjaherkkuja.

Kahvilassa ei kannatta ryhtyä laskemaan kaloreita kun mm. valkoinen suklaa donitsissa on niitä n. 337 . Kahvilaketju ilmoittaa tuotteidensa kalorimäärät kotisivuillaan kuten muitakin tietoja tuotteistaan. Kahvilan hinnat noudattelevat Seinäjoen muiden kahviloiden hintoja. Onko kahvilahinnoissa olemassa kartelli Seinäjoella? Donitsit ja muut syötävät maksavat 1.70 – 4.90 euron välillä sekä kahvit 1.70 – 3.90 euroa. Kalleimmat kahvit ovat ns. Frappé jääkahveja 3.90 euroa annos.
 

Kahvilan plussat

+ Donitsit suussa sulavia.
+ Kahvi raikasta ja väkevyys oikea.
+ Pahvi-(?)mukin koko.
+ Ns. Take Away- palvelu.
+ Henkilökunta omaksunut palvelualan periaatteet: kiitos, asiakkaan kysymyksiin vastataan.
+ Voi katsella Seinäjoen torielämää avoimista / suurista ikkunoista.
+ Siistit asiakaspöydät.
+ Tarjoukset Donitseista: osta viisi niin saat kuudennen kaupanpäälle. (10.50 euroa / 1.75 kappale, yksittäin 2.10 euroa).
+ Perinteinen mutta nykyajassa. Ei esimerkiksi keittolounaita.

Kahvilan plussat / miinukset
+/- ”loosi” neljä asiakaspaikkaa.

Kahvilan miinukset

- Kertakäyttöastiat vaikka mahdollisesti kierrätetään.
- Tuotevalikoima kahvilisukkeissa: donitsit, muffinnsit ja bagelit.
- Miljöö: kahvilatunnelmaa luovat elementit puuttuivat.
- Ei ole kaloreitaan tiukasti vahtivan paikka mutta ainahan voi tyytyä pelkkään kahviin.
- Donitsit pakastetuotteita (kuorrutus paikan päällä).

__________________________________

Kahvitietoa Pohjalaisten oma kahvipuoti

UTZ-sertifiointi Toimii Mozilla Firefox versiolla.

UTZ-sertifiointi Toimii Internet Exploreissa, valitse kieleksi Suomi: pudotusvalikosta.

Kahvilaelämää sivusto sisältää arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien  kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen ja on kävijänsä henkilökohtaisia arvioita. - Pentti O. Pohjola -

Bookmark and Share