Cafe-arvio
Kuva: Elosen nettisivulta.Café Elonen Seinäjokikuvaelonen.jpg Citymarket

Suupohjantie 45, Seinäjoki

Café Elonen kuuluu jämsäläiseen Elonen Oy:n, joka on leipomoalan perheyritys. Yrityksellä on leipomo, leipomomyymälöitä viisi (Citymarketeissa) lounas-ja konditoriakahviloita neljä. Yritys on perustettu 1966 ja se työllistää 165 henkilöä. Sen liikevaihto oli vuonna 2008 20 miljoonaa euroa.

Cafe Elonen toimii Seinäjoella Citymarketissa Joupin kauppakeskittymässä ja sen on avoinna marketin aukioloaikoina. Se on lounaskahvila, josta saa buffetlounaan 8.90 eurolla.

Lounaskahvila toimii marketin kaupungin keskustanpuoleisen pään sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Tila on pitkänomainen ja väritykseltään kellertävänsininen. Kalusteet ovat kepeitä kauppakeskustyylisiä eivätkä houkuttele jäämään rupattelutuokiolle eli se on ravintotankkauspaikka. Tilassa on lapsille leikkipaikka, jossa he voivat puuhailla sen jälkeen kun pöydässä istuminen pitkästyttää.

Palvelualuetiski on selkeä ja asiakas näkee ensisilmäyksellä mistä aloitetaan kun lounaskahvila toimii itsepalvelu periaatteella. Hinnat ja tuotteet ovat hyvin näkyvillä. Tuotteita oli runsaasti tuotelasikossa: suolaisia, leivoksia ja seitsemän kahvileipä (nisu /pulla) vaihtoehtoa ja juomia. Lounaskahvilasta saa myös erikoiskahveja, joiden hinnat vaihtelevat 1.90 ja 2.40 euron välillä. Tavallinen kahvi maksoi 1.40 pieni ja iso 1.80 euroa.

Kahvi oli Presidenttikahvia mutta maistui lähinnä teollisuuskahvilta. Tarjoiluastiat olivat vitivalkoisia ja muistuttivat askartelukaupan posliinimaalaus käsityökupeilta. Koemaistoin kahvin kanssa sämpylän, jonka sisältö oli runsas ja hintansa väärti (2.80 €) sekä itse sämpylä oli uunituoreen makuinen. Elosella on myös myymäläleipomo ja sen yhteydessä kahvila Citymarketin myymälän puolella. Elonen Oy:n kotisivut.

Café Elosen plussat

Tuotevalikoima.
Sämpylä oli tuoreen makuinen.
Käsidesinfiointipullo palvelutiskillä.
Koe maistettu tuote oli hintansa väärtti.
Kahvikupin koko.
Lounasbuffet oli herkullisen näköinen.
Rauhallinen ilmapiiri (käyntihetki n. klo 13.00).
Hinnat olivat melko kohtuulliset.
Lasten leikkipaikka.

Cafe Elosen miinukset

Cafe Elonen on ravinnon tankkauspaikka.
Kahvilatila viestii asiakkaalle, että kun olet annokseksi nauttinut voit poistua.
Kahvi teollisuuskahvin makuista / laihahkoa.
Myyjä asiallisen tunteeton: ei kiittänyt asiakasta tai sanonut, että - ole hyvä - kun palautti pankkikortin asiakkaalle.
Lounasbuffetissa asiakkaat leikkaavat itse leipää. Tosin pyyhe oli leivän suojana mutta tarjoilutapa on tartuntatautivaarallinen (H1N1).
Tarjoiluastiat työmaaruokalaan sopivat.

Kahvitietoa Pohjalainen kahvipaahtimo

Kahvilaelämää sivusto sisältää arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen ja on kävijänsä henkilökohtaisia arvioita.

- Pentti O. Pohjola - 27.11.2009 klo 21.05.

Bookmark and Share