Cafe-arvio

Cafe Martina, Seinäjoki

martina1.jpgK-citymarket Päivölä
Väinämöinen 2 (Päivölänkatu 40)
Seinäjoki
www.martina.fi
Avoinna: ma-pe 9-21 la 9-18 su 12-18

Kuvat sivuston lopussa

Palaute Cafe-arviosta

Seinäjoen Cafe Martina kuuluu Restel Ravintolat ketjuun ja sillä on 21 Martina nimellä olevaa kahvila-ravintolaa Suomessa. Seinäjoella oleva Cafe Martina on avattu yhtä aikaa K-citymarketin kanssa kevään (2011) kuluessa ja on uusin Seinäjoen kahvila. Kahvila sijaitsee marketin sisääntulojen välittömässä läheisyydessä. Kahvila on sisutettu moderniin tyyliin ja jakautuu ruokailu sekä kahvila-alueeseen.

Martina ei ole siis yksinomaan kahvila vaan myös ruokaravintola. Käyntihetkellä kahvilassa oli vain muutamia asiakkaita. Kahvila on riippuvainen Citymarketin asiakasvirroista. Olen vieraillut marketissa kaksi kertaa ja asiakkaita siellä on ollut vähänlaisesti käyntihetkellä. Asiakasvirroilla on vaikutuksensa myös marketin erikoisliikkeisiin, kuten Cafe Martinaan. Aika näyttää tuleeko kahvila saavuttamaan vakiintuneen asiakaskunnan kun myös marketilla näyttää olevan lieviä ongelmia asiakasmäärien kanssa, jonka olen todennut em. käynneilläni.

Cafe Martinan hinnasto näytti noudattelevan Seinäjoen kahviloiden hintatasoa mutta koe maistettu kahvi oli hintava, toki on mainittava, että tarjoiluastia oli mukimainen. Kahvilassa oli myös kahviannostarjous, joka sisälsi kahvin ja mansikkaviinerin se maksoi 2.90 euroa. Koe maistamani annos oli kahvi 1.70 € ja voisilmäpulla 2.00 €.

Cafe ravintolan valikoima noudattelee ketjun konseptia, ja oli valikoimiltaan monipuolinen kun tarjolla oli suolaista sekä makeaa syötävää. Asiakasvirroista kielii se, että kahvileipää oli tarjolla kutakin laatua muutamia tuotteita. Henkilökunta oli palveluhenkistä ja antoivat asiakkaalle myönteisen kuvan kahvilasta, jonne asiakkaat palaavat asioidessaan marketissa. Henkilökunnalla on ratkaiseva merkitys tällaisessa yritystoiminnassa.

Linkit: ketjun web-sivut

Kahvilan Plussat

*Henkilökunta *Siistit asiakastilat *Moderni sisustus *Hinnastot hyvin esillä * Koe maistettu tuote kotoisen makuinen * Tilat ovat valoisia kun ne on erotettu marketista lasiseinämillä *Ateriointi mahdollisuus *Bonuskortin käyttö mahdollisuudet: Plussa ja-Ykkösbonuskortit. *Modernit tuoteviestitaulut - sähköiset näytöt *Arvonlisäveron osuus mainitaan kuitissa - 13 prosenttia *Kahvilatarjoukset.

Kahvilan Miinukset

*Kahvi laihahkoa makuuni *Tilan katossa risteilevät putkistot * Itsepalvelu *Hintataso korkeahko *Vaatimaton lasten ”viihdepaikka” *Maksulaitepäätteessä kysytään vain Plussa-korttia.


Cafe-arviosivusto sisältää tekijänsä näkemyksiä kahviloista ne ovat arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.

– Pentti O. Pohjola – 14.8.2010 klo 17.55.

cafemartinakuva2a.jpg

cafemartinakuva1.jpg

cafemartinakuva3a.jpg