Konditoria Wasa, Vaasa

Ma-to 8.00 – 17.00, Pe 8.00 -17.30 ja La 9.00 – 16.00
Kauppahalli: Vaasanpuistikko 18, Vaasa

Vaasan Kauppahalli on toiminut 100 vuotta Vaasassa sekä nykyään siellä toimii 12 liikettä ja Konditoria Wasa on yksi niistä. Konditoria ja kahvila ovat toimineet Kauppahallissa 5 vuotta sen valikoimiin kuuluvat paikalliset leipomotuotteet, joita ei ole muualla myytävänä.

Tunnelmaltaan kahvila on ”vanhanajan” patinoima levähdyspaikka ja siellä voi viivähtää pidempääkin. Paikka on erinomainen käyntipaikka kahvin ystäville. Tuotevalikoima kahvilassa on kohdallaan ja niitä voi ostaa myös kotiin vietäväksi. Hintatasosta ei saanut selkeää kuvaa kun mm. vitriinissä ei ollut tuotteiden hintoja.

Kahvit olivat hinnoiltaan: normaali kahvi 1.80, Espresso 180/2.50, Latte 2.70 ja Cappuccino 2.50 euroa. Kahvilasta oli saatavissa myös teetä ja muita juomia. Kahvilan tuotevalikoimaan kuuluvat myös kevyet lounaat. Ne ovat hinnaltaan vähän alle 10 euroa.

Kahvilantyöntekijät olivat palvelualttiita työntekijöitä ja en ole aikaisemmin kuullut tällaista kysymystä kahvilassa, maistuiko kahvi, kun kahvilatyöntekijä nouti astiat pois pöydästä. Kahvin maku oli erinomainen ja koe maistettu kahvileipä(3.90 €) oli kuin äidin leipomaa pullaa.

Kahvila kierroksella olen todennut, että hinnat ovat samansuuntaisia eri kahviloissa niin myös täällä. Vaasan kahvilaelämä on ”kansainvälisempää” kuin esim. Seinäjoella ja siellä on lukuisia kahviloita. Konditoria Wasa kotisivut

Kuvat ovat tekstin lopussa.

Kahvilan Plussat

Kahvi ja lisuke olivat eriomaisia maultaan.
Vanhanajan tunnelmaa.
Kahvinystävä viihtyy paikassa.
Tuotteita voi ostaa kotiin vietäväksi.
Kevytlounaat edullisia.
Pöydät siistejä.

Kahvilan Erikoiset

Asiakaspalvelu: kahvilatyöntekijöiden sanavarastoon kuuluvat sanat kiitos ja kysymys maistuiko kahvi.

Kahvilan Miinukset

Kahvila on hankala liikuntarajoitteiselle: monessa tasossa olevia lattiapintoja.
Hinnat eivät olleet esillä tuotteiden yhteydessä.
Kahvila-alue on monessa osassa ylä-ja alahallissa.
Kauppahallin asiakkaiden läpikulku on häiritsevää.
Maistamani leipomotuote oli kallis (3.90 €).

22.5.2010 Pentti O. Pohjola. Sivun kuvat ovat Kauppahalli Oy:n ja Konditoria Wasan.

Vaasan Kauppahalli
Lähde Wikipedia

”Vaasan kauppahalli on goottilaistyylisesti rakennettu kauppahalli Vaasan keskustassa. Rakennus on kaavasuojeltu ja se onkin rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä. Rakennuksen on suunnitellut Vaasan silloinen lääninarkkitehti A. W. Stenfors ja se on rakennettu kahdessa osassa.

Ensimmäinen osa, niin sanottu alahalli, valmistui 2. tammikuuta 1902. Jälkimmäinen osa, niin sanottu ylähalli, joka rakennettiin myös Stenforsin piirustusten mukaan, valmistui vasta vuonna 1927. Kulkuyhteys näiden kahden välille avattiin vuonna 1963. Vaasan kauppahallin rakennuttaja ja omistaja on Halli Oy, jonka perustivat hovioikeuden neuvos Oskar Rewell, lääninarkkitehti A. W. Stenfors ja pankinjohtaja K. H. Majantie vuonna 1900”. Kauppahallin kotisivut.

kauppahalli_rakennus.jpg

konditoria.jpg

Vaasan Kauppahalli. Kuva: Halli Oy:n   Kuva: Konditoria Wasa.

kahvila.jpg

kartta.jpg
Kuva: Halli Oy:n  
Bookmark and Share