Cafe Arvio Kahvila-Konditoria Pikku-Paussi

Koulukatu 18,
Avoinna Ma-Pe klo 8.30 - 18.00 LA 8.30 -15.00

aina_on_viiton_kahviin.jpg

Kuva: Pentti O. Pohjola.Pikku-Paussin Kotisivut

Kahvila - Konditoria Pikku-Paussi on toiminut nykymuotoisesti n. 20 - vuotta Koulukadulla Seinäjoen ydinkeskustassa. Kahvilassa on tarjolla myös keittolounaita ja annokset olivat herkullisen näköisiä. Kahvilalla on oma keittiö sekä konditoria. Konditoria leipoo kahvilan tuotteet sekä asiakkaiden tilaamat tuotteet. Lasivitriinissä oli runsas valikoima niin makeita kuin suolaisia kahvin ja muun juoman lisukkeita. Kahvilan tuotteet ovat suosittuja kun niitä on leipomassa kolme työntekijää sekä asiakaspalvelussa kolme kahvilatyöntekijää. He loihtivat mukavaa tunnelmaa kahvilaan kaupanteon lomassa: tuntui kuin olisi ollut vanhanajan kauppapaikalla, jossa asiakkaan kuulumiset olivat myös yhtä tärkeitä kuin itse myyntitoiminta.

Kahvila oli tupaten täynnä väkeä keskipäivällä, he olivat kaiken ikäisiä asiakkaita. Tosin asiakaspaikkoja on n. 25 ja tila tuntui ajoittain ahtaalta. Kahvila oli sisustettu hyvällä maulla "talonpoikaishengessä" sekä se on viihtyisä kohtaamis-ja rupattelupaikka. Lisäksi se toivottaa asiakkaansa tervetulleeksi jo ulko-ovialueelta. Kahvilassa oli myös nyansseja kun siellä oli mm. kuuden hengen pöytä, joka sopii perheille sekä isommalle kahvilaseurueelle. Lisäksi pöydissä olivat aidot kankaiset pöytäliinat lasikatteen alla. Kahvilasta voi ostaa myös leipomuksia mukaansa.

Kahvilahinnastot olivat omissa tauluissaan seinällä, josta heikkonäköinen ei niitä kyennyt lukemaan. Näin ollen yrityksen hintataso jäi hieman epäselväksi, tosin hinta ei nyt tässä kahvilassa ole ratkaiseva vaan paikan tunnelma. Isokuppikahvia maksoi 1.20 euroa ja toinen kupillinen kahvia maksoi 50 senttiä. Kahvilisukkeeksi ostamani korvapuusti oli kotona leivotun makuinen mutta se olisi kaivannut ripauksen kanelia sekä sokeria lisää. Kahvilaa voi suositella kiireettömään kahvin nautiskeluun ja ystävien tapailuun. Kahvilasta ei ole valitettavasti olemassa kuvamateriaalia kun en halunnut herättää kahvila-asiakkaiden sekä työntekijöiden huomiota kuvaamisellani.


Kahvilan plussat

Vanha-ajan nostalgiaa.
Sisustusmiljöö / yksityiskohdat sisustuksessa.
Aidot pöytäliinat olivat pöydissä.
Työntekijät juttelivat asiakkaiden kanssa tuttavallisesti (ihme - pohjalaisella luonteella).
Siistit tilat.
Kuuden hengen pöytä: sopii perheet tai isommat kahvilaseurueet.
Tunnelmavalaistus.
Keittolounaat olivat herkullisen näköisiä.
Tuotteita voi ostaa myös kotiin tai työpaikalle vietäväksi.
Toisen kahvikupin hinta oli 50 senttiä!

Kahvilan plussat / miinukset

Maistettu kahvilalisuke (korvapuusti) oli kotoisen makuinen mutta olisi kaivannut ripauksen kanelia ja sokeria lisää.

Kahvilan miinukset

Kahvi oli laihaa makuuni.
Kahvila on ajoittain ahdas (keskipäivällä).
Hinnastot myyntialueen takana olevalla seinällä omissa tauluissaan, josta huononäköinen ei voi tarkastella hinnastoa.
Kahvila-astiat eivät tukeneet muuta kokonaisuutta ehkä vähän kuluneet.
Myyjä ei kertonut ostetun leivoksen kappale hintaa (myyjän kuuluu kertoa se kysymättä).
Itsepalvelu.

_______________________________

Kahvilaelämää sivusto sisältää arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen ja on kävijänsä henkilökohtaisia arvioita. - Pentti O. Pohjola -

Bookmark and Share