Kahvila-Paahtimo CafeSolo, Vaasa

Asemakatu 1 Vaasa. Puhelin: (06) 3121200

Sähköposti: vaasa@cafesolo.net  Nettisivut

papukuppi.jpgKahvila CafeSolo (kirjoitusasu yrityksen) sijaitsee Vaasan Matkakeskuksessa, joka on nyt osa perinteikästä Vaasan asemakulttuuria.  ”Asema on rakennettu vuonna 1882 ja sitä laajennettiin 1908. Rautatieasema ja sen ympäristö muodostaa valtakunnallisesti merkittävän kulttuurihistoriallisen kokonaisuuden” Lähde: Wikipedia. Vuonna 2008 valmistui aseman yhteyteen Matkakeskus.

Kahvila CafeSolo kuuluu porilaiseen kahvilaketjuun, jolla on oma kahvipaahtimo Porin Puuvillan tehdasmiljöön alueella. Kahvilan sisustus on samanlaisella konseptilla toteutettu kuin muissa yrityksen kahviloissa mutta tietenkin Vaasassa on otettu huomioon vanhan asemarakennuksen rakenteet.

Kahvilassa on väritykseltään kahviruskea sekä seinäpinnat ovat poltetun oranssin väriset. Tunnusomaista kahviloille on myös se, että niissä on mosaiikkipylväikköjä. Lisäksi kahvilassa on asematerassi, joka sijaitsee vanhalla asemalaiturilla Matkakeskuksen lasikatteen alla.

Tuotevalikoima kahvilassa on riittävä kun sieltä saa makeita ja suolaista syötävää. Hinnat makeissa tuotteissa olivat 1.50 – 4.00 euron välillä ja suolaisissa 2.00 – 4.80 euron välillä. Erilaiset kahvit olivat hinnoiltaan 1.80 – 3.00 euron välillä. Kahvila on kahvinautiskelijan paratiisi kun sieltä saa sen oman paahtimon: Aseman tummaa ja vaaleaa kahvia. Erikoiskahveja on myös tarjolla: Espresso, Latte, Cappuccino, Mocha, Moccaccino sekä alkuperäis- ja luomukahveja. Kahvilassa saa myös keittolounaita (7.50 euroa) käynti hetkellä oli tarjolla lohisoppaa.

Kahvilasta voi ostaa myös mukaansa paahtimon kahvia, joka jauhetaan kahvipavuista paikanpäällä. Lisäksi myös muita tuotteita voi ostaa mukaansa Take Away periaatteella. Kahvilassa on myös anniskeluoikeudet. Testikahvina maistoin Aseman tummaa paahtoa ja se oli todella täyteläistä sekä runsasaromista kahvia siis yksinkertaisesti hyvää niin, että ostin kahvia toisen mukillisen (1 euro) lisää. Kahvin tarjoiluastia oli lähes tuplamuki. Lisäksi ostin Aseman tummaa kahvia myös itselleni kotiin, 200 gramman pussi maksoi 4 euroa.

Kahville tulee siis aikakorkea kilohinta mutta ei sitä ole tarkoituskaan juoda ”päiväkahvihetkinä”. Kahvilisukkeena maistoin kanelipullan mutta se maistui pakastetulta paistopullalta. Vaasan voisi matkustaa junalla vain pelkästään nautiskelemaan kahvista ja kahvilan tunnelmasta kun se on noin tunnin matkan päässä Seinäjoelta ja VR:n junalla matkustettaessa se maksaa yhteen suuntaan vain 10.40 euroa. Kahvilaan kannattaa mennä ajan kanssa jos haluaa nautiskella kahvilan ilmapiiristä. Kahvilassa on oivallettu olennaisin kahvilakulttuurista.


Kahvila-Paahtimo CafeSolon plussat

Kahvilatunnelma - miljöö.
Kahvituotteita on hyvä valikoima.
Kahvilaketjun oman paahtimon kahvi on täyteläisen makuista.
Kahvinautiskelijan paratiisi
Henkilökunta asiakaspalveluhenkistä.
Kahvilan oman paahtimon kahvia voi ostaa myös mukaansa.
Take Away – periaate kahvilassa.

Kahvila-Paahtimo CafeSolon erikoiset

Mukaan ostettava kahvijauhe jauhetaan paikanpäällä kahvipavuista.

Kahvila-Paahtimo CafeSolon miinukset

Kahvipulla oli pakastepullan makuinen.
Pöytäryhmät olivat kahvilassa lähes tosissaan kiinni. Suomalainen ei mene muitta mutkitta ventovieraan pöytäseuraan.


Kahvitietoa 
  Pohjalaisten kahvikauppa

Kahvilaelämää sivusto sisältää arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen ja on kävijänsä henkilökohtaisia arvioita.
- Pentti O. Pohjola – 28.3.2010 klo 14.00.

cafesolovaasa.jpg
cafesolovaasa2.jpg
Kuvat: Pentti O. Pohjola 19.3.2010 Vaasa klo 13.30.
vaasan_rautatieasema-_junafanin-kuva.jpg
 Kuva: Wikipedia - Junafani.

Bookmark and Share