Café-arviot

Fazer Café Tempo, TampereFC-Tempo_kuva.jpg

Hämeenkatu 15 Tampere
Avoinna: Maanantaista – perjantaihin klo 07:30 - 21:00.
La. klo 09:00 - 22:00 Su. klo 10:00 - 20:00.
Brunssi on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin klo. 10.00 - 15.00.
Aamiaispöytä on tarjolla ma. – pe. klo. 7.30 - 10.30.
s-posti: cafe.hameenkatu@fazer.com puh. 040 167 7568.

www

Facebook

Kahvilakuvat tekstin lopussa  - Palaute Café-arviosta

Fazer Cafén Tampereen uusin kahvila on avattu 30.5.2015 historialliseen Tempo-taloon. Kahvila sijaitsee Tammerkosken ja Hämeenkadun kulmauksessa. Jalkaisin tullessa Hämeensillan ylitse, Rautatieaseman suunnasta, ohitetaan sillalla olevat patsaat, niin kahvila on vasemmalla olevassa liikekiinteistössä. Kahvilan isoista ikkunoista ovat mainiot näkymät Tammerkoskelle kun hakeudut ikkunoiden läheisyydessä oleviin pöytiin.

Tempo-talossa on toiminut aiemmin mm. tavaratalo, joka toimi siinä 70-luvun puoliväliin saakka. Lue lisää Tempon historiasta täältä. Fazer Café Tempo on osa monitoimialayritys Fazer-konsernia siis suomalaisen elintarviketeollisuuden ikoneihin kuuluvan Fazerin kahvilatoimintaa. Jokainen suomalainen tietää, että mm. Fazerin Sininen on yhä Suomen arvostetuin brändi (”tavaramerkin ympärille muodostunut positiivinen maine”. Lähde: Suomen Mediaopas.).

Kahvilaan sisääntulo tapahtuu Hämeenkadulta ja se on yllätyksellinen koska kahvilan keskuksena oleva myyntialue on neliömäinen ja kalusteet ovat puuviilukuvioisia. Puupintaisia kalusteita löytyy myös muusta kahvilan sisustuksesta mutta muuten kahvilan yleisilme on moderni. Sisään tulossa on hyvin huomioitu asiakkaan virtaviivainen saapuminen myyntialueelle.

Kahvilassa on myös pöytiä, jotka ovat ns. baaripöytiä. Kahvila on raikkaan oloinen kun seinien pääväri on valkoinen (puhtauden symboli) ja takaosan seiniin on tehty koristekuviointi sekä ryhtiä tilaan on saatu kalustuksen tummilla asiakastuoleilla ja-jakkaroilla.

Kahvilassa käyntihetkelläni oli asiakkaita sisätiloissa että ulkona, jossa on asiakaspöytiä näin ollen voit halutessasi seurata ulkona kadun elämänmenoa tai Tammerkosken virtauksia kesäaikaan kahvin äärellä.

Kahvilasta on saatavissa kahvijuomaa erimuodoissaan, konditoriatuotteita, kevytlounaita ja-juomia, Fazerin makeistuotteita lahjapakkauksissa, mukaan ostettavia kakkuja jne. Cafe Temposta on saatavissa lauantaisin ja sunnuntaisin brunssia (klo 10.00 – 15.00) aina iltapäivään asti (tarkoittaa runsaan aamiaisen ja lounaan yhdistelmää), joka monipuolinen ja runsas. Kahvilassa on tarjolla maanantaista perjantaihin (klo 07.30 – 10.30) aamiainen.

Aamiainen on valittavissa neljästä vaihtoehdosta: ”Hotelliaamiainen” (monipuolinen ja runsas), Croissant aamiainen, Toast-aamiainen ja Fazer Alku-puuro (hintatasoa voit tarkastella kahvilan Internet-sivulta), jos saavut aamuvarhain Tampereelle niin kannatta poiketa aamiaiselle kahvilaan. Kahvilan hinnat ovat Tampereen kahviloiden yleisellä tasolla.

Cafe Tempossa viihtyy ystävien tai yksin pikkutekemisen merkeissä kun taustamusiikki ei pauhaa kahvilassa, puheensorinaa lukuun ottamatta. Kahvilassa on myös silloin tällöin pienimuotoisia musiikki tms. esityksiä tällaiset tapahtumat suomalaisissa kahviloissa ovat harvinaisia.

Käynnilläni kahvilassa, maistelin kahvijuomaa ja smoothien. Kahvikuppi oli normaalia isompi (2.70 € ÷2/1.35 € kahvikuppi) ja siihen sai hakea myös ns. santsi kupin. Kahvi oli raikkaanmakuinen ja vahvuus oli kohdallaan minuun makuuni (olen vahvan kahvin ystävä). Valitsin smoothien juomaksi (marjoista, hedelmistä, kasviksista valmistettu juoma, joka on lähtöisin Yhdysvalloista) mansikanmakuisena (3.80 €) siinä oli rakenne kohdallaan mutta se oli hieman mauton (ruoat tai juomat ovat jokaisen maksuasioita).

Seuraavalla käynti kerralla tulen testaamaan kahvilan aamiaispöydän. Henkilökohtainen kokemus kahvilasta oli miellyttävä ja voin suositella tätä kahvilaa käyntikohteeksi kun kahvi tai muu siihen liittyvä mieliteko yllättää Tampereella.

Kahvilan plussat
*)Yleisilme kahvilassa raikkaan oloinen, *) Tarjoilualue (myyntitiski), *)Tuotevalikoima, *) Aamiainen ja brunssi, *)Santsi kahvikuppi, *) Kahvilan hinnastot hyvin esillä, *)Take A Cake, *) Mukaan ostettavat Fazer-lahjapakkaukset, *) Henkilökunta palveluhenkinen, *) Siistit kahvila tilat, *) Ei häiritsevää taustamusiikkia *) Lastenhoito – invalidivessa yhdistelmä *) Sopii myös liikuntarajoitteisille.

Kahvila erikoinen
Pyöreä ”baarijakkara” pöytä, Tammerkoski näkyy hyvin kahvilan ikkunoista se luo oman lisätunnelman kahvilaan ja puupinta kalusteet.

Kahvilan miinukset
Osassa kahvilan kattorakenteita oli remonttipurun jälkiä. Rakenneviat ovat häiritseviä muuten hyvin viimeistellyssä kahvilassa. Jäljet oli maalattu vain ylitse, olisi vaatinut pintakorjauksen. Maistettu smoothie oli hieman mauton.

Taustalinkki
Fazer vahvistaa Tampereen kahvilakulttuuria

Cafe-arviosivusto sisältää tekijänsä näkemyksiä kahviloista ne ovat arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.
– Pentti O. Pohjola – 17.7.2015.

Klikkaa kuvaa niin voit katsella kuvaa koossa 1280 x 800

Cafe_Fazer_Tempo_Tampere_kollaasi_keski.jpg

Tempo-kartta.JPG