Kuva: Yrityksen nettisivulta.

Cafe-arvio

Kotileipomo Hämäläisen kahvila,Vaasahamalaisenlogo.jpg

Hovioikeudenpuistikko 13

Vaasa puh. 3176 357

Avoinna: arkisin 8-18 lauantaisin 9-15 sunnuntaisin suljettu.

Kuvia kahvilasta kirjoituksen lopussa.

Kotileipomo Hämäläisen kahvila sijaitsee Vaasan sydämessä Hovioikeudenpuistikon kävelypainotteisella katuosuudella. Läheltä löytyvät myös Rewell Center ja Vaasan Kaupungintalo. Toimintaa yrityksellä on ollut Hovioikeudenpuistikko 13:ssa 82 vuotta kuten yrityksen historiasta voi lukea. Kahvilasta voi ostaa myös mukaansa yrityksen leipomotuotteita sekä sieltä saa mm. keittolounaita. Kahvila on valoisa ja siisti pinnoiltaan.

Kahvilakalusteet ovat puupintaisia sekä sohvanurkkauskin kahvilasta löytyy. Valaisimet nostalgisia ja vaikuttavat 20 - 30-luvun tyylisiltä. Asiakaspaikkoja kahvilassa oli n. 30. Asiakkaat näyttivät viihtyvän kahvilassa ja olivat tulleet tapaamaan toisiaan kahvin ja sen lisukkeiden äärelle. Tämä kahvila on ensimmäinen, josta olen löytänyt kahvilahengen. Kahvilan toiminnan tarkoituksena ei ole tietenkään toimia pelkästään kohtauspaikkana asiakkaille vaan tarkoitus on myös myydä kahvilapalveluja. Mutta kahvila antaa tilaisuuden asiakkaille keskinäiseen rupatteluun kun taustalla ei jyrää Pop – Rock - musiikki korvia huumaavasti näin ei ollut ainakaan käynti hetkellä keskipäivän tienoolla.

Kahvilassa on ystävällinen ja palveluhenkinen henkilökunta. Erityisen ilahduttavaa oli, että seinällä oli yrityksen historiaa nähtävillä valokuvagalleriana. Kahvilan tuotevalikoima oli runsas ja tarjolla oli suolaista että makeaa sekä muita juomia. Kahvilahinnasto oli näkyvillä hyvin ja hintataso oli kohtuullinen. Hinnat olivat lähellä Seinäjoen kahviloiden hintatasoa. Kahvi oli raikkaan makuista ja täyteläistä sekä sen seuralainen mansikkaleivos erittäin herkullinen. Voin suositella tätä kahvilaa käynti kohteena kun menette Vaasaan tai olette Vaasassa.

”Historiaa. Lähde: yrityksen nettisivut:


82-vuotias Kotileipomo Hämäläinen on neljännen polven perheyritys. Kotileipomo Hämäläinen on Vaasan vanhin saman suvun omistuksessa ollut leipomo. Yrityksen perusti vuonna 1926 Aati Hämäläinen, nykyisten omistajien Jukka ja Jani Hämäläisen isän isänisä. Toiminta käynnistyi Hovioikeudenpuistikko 13:ssa, jonka rinnalle perustettiin 60-luvulla toinen leipomo Purolaan. 80-luvulla leipominen keskitettiin nykyisiin tiloihin Sepänkylän teollisuusalueelle. Vaasalaisten hyvin tuntema Kotileipomo Hämäläisen kahvila toimii edelleenkin alkuperäisillä sijoillaan Hovioikeudenpuistikolla. Sen lisäksi avattiin toinen kahvila Rewell Centeriin vuonna 1979. Sieltä löytyy 60 asiakaspaikkaa”.

Kotileipomo Hämäläisen kahvilan plussat

Kahvijuomien runsaus: valittavana oli yli kymmenen vaihtoehtoa.
Miljöö on rauhallinen ja seesteinen.
Vastaa käsitystäni kahvilahengestä: kahvilassa on piirteitä eurooppalaisesta kahvilakulttuurista.
Kahvilassa on ystävällinen ja palveluhenkinen henkilökunta.
Mansikkaleivos herkullinen – mansikat maistuivat vasta poimituilta.
Kahvi oli raikasta ja täyteläistä.
Isokahvi on isomukikahvia. Lähes tuplamuki.
Keittolounas edullinen 6 euroa.
Isokahvi 1.70 € (pieni 1.50 €) ja isomansikkaleivos (2.60 €) 4.30 euroa. Kohtuuhintainen!
Kahvilassa on myös paikkoja ”pika-asiakkaille”.
Tarjoilu alue on selkeä asiakas tietää heti mistä aloitetaan vaikka kahvila on itsepalvelu periaatteella toimiva.

Kotileipomo Hämäläisen kahvilan erikoiset

Asiakkaan käyttämät astiat jäävät pöytään: en ainakaan huomannut astioiden palautuspistettä.
Valaisimet ja yrityksen historiaa on valokuvagalleriana seinällä.
Pop-rock - musiikki ei jyrää taustalla.

Kotileipomo Hämäläisen kahvilan miinukset

Kahvilan sisään käynnin kohdalla yläpuolelta tulevat lumen sulamisvedet: tippui vuolaasti asiakkaan niskaan.


kahvilakuva2.jpg kahvila3.jpg
Kuvat: Pentti O. Pohjola
kahvila4.jpg kahvilaikkuna.jpg
Kuvat Pentti O. Pohjola
kahvila5.jpg valaisin.jpg

KahvitietoaPohjalaisten kahvikauppa

Kahvilaelämää sivusto sisältää arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen ja on kävijänsä henkilökohtaisia arvioita.
- Pentti O. Pohjola – 21.3.2010 klo 14.00.

Bookmark and Share