Kuva: Pentti O. Pohjola.

Robert's Coffee - Seinäjoki Seinäjoen Matkakeskus, Valtionkatu 1 C Seinäjoki.

Avoinna arkisin klo 6-20, sunnuntaina klo 9-20.aina_on_viiton_kahviin.jpg

Ei toimi enää Seinäjoen Matkakeskuksessa. Päivitetty 2.11.2012

Seinäjoen Robert’s Coffee kuuluu samannimiseen suomalaiseen kahvilaketjuun. Robert's Coffeella on kahviloita Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Tanskassa, Turkissa ja Singaporessa. Suomessa on kahviloita Robert’s Coffee tunnuksen alla n. 40. Robert's Coffee on Pohjoismaiden suurin kahvila–ketju, jolla on oma kahvipaahtimo ja omat kahvimerkit. Robert’s Coffeen valikoimaan kuuluu erilaisia kahvilaatuja. Lisäksi kahviloista voi ostaa kahviin liittyviä tuliaispaketteja. Robert’s Coffee on aloittanut toimintansa vuonna 1987 paahtimotoiminnalla ja kahvilalla Helsingin Katajanokalla Wanhassa Satamassa.

Seinäjoella oleva kahvila sijaitsee Matkakeskuksen junamatkailijoiden odotussalissa. Kahvilan miljöö ei suo asiakkaalle rauhallista kahvinautintoa. Kahvilassa on lähdöntunnelma kun useimmat asiakkaat ovat menossa junilla, linja-autoilla ja takseilla määränpäähänsä. Asiakasaluetta ei ole mietitty loppuun saakka vaan sinne on tuotu rottinkiset halvan näköiset kalusteet. Pöytäalue viestii asiakkaille, että juo kahvisi ja jatka matkaasi. Itse myyntialue on luokseen kutsuva ja asiakas tietää ensisilmäyksellä itsepalvelualueen aloituspaikan. Kahvilan työtekijä oli palveluhenkinen ja tervehti tuttavallisesti asiakkaita.

Kahvia valmistetaan kahdeksalla eri tavalla asiakkaalle. Kahvin lisukkeita suolaisia ja makeita tuotteita oli kohtuullisesti tarjolla ja ne olivat hinnoiltaan 1.80 – 4.90 euron välillä. Halvin kahvi oli Talon kahvi 1.90 euroa ja kallein Roberts Mocca 4.20 euroa. Kahvilassa on myös Take Away palvelu sekä sillä on alkoholin anniskeluoikeudet. Lisäksi kahvilassa on saatavilla myös kahvilamyyntiä tukevia tuotteita.

Kahvi tarjotaan mukimaisista astioista ja annokseni kanelipullan kera maksoi 3.70 euroa. Kahviannos oli lievästi ylihinnoiteltu kun lisäksi kanelipulla ei ollut tuore. Kahvilassa käynti hetkellä (klo 16.45) ei ollut kuin muutamia asiakkaita en tiedä johtuiko se siitä, että junamatkalaiset olivat menneet menojaan vai siitä että kahvilassa ei sinänsä viihdytä kahvin ääressä.

roberts_coffee.jpg
Kuvat: Robert's Coffeen - websivulta.

Robert’s Coffee Seinäjoen plussat
+ Valikoimat kahvissa ja lisukkeissa monipuoliset.
+ Pöydissä lasikon alla kahvin historiaa.
+ Kahvi oli maultaan normaalia suomalaista ja kupit reilunkokoisia.
+ Hyvän tuulinen kahvilatyöntekijä.
+ Robert’s Coffee kahvituotteita voi ostaa kahvilasta.

Robert’s Coffee Seinäjoen miinus - plussa
- /+Kahvilajeissa on Reilun Kaupan kahvia vaikka se välttämättä ei aina ole reilua kahviplantaasien työntekijöille, viimeaikaisten raporttien mukaan.

Robert’s Coffee Seinäjoen miinukset
– Kahvipulla kuiva – ei tuore.
– Odotushallin yhteydessä.
– Kahvila ei ole viihtyisä – kahvilan miljöönviesti asiakkaalle on: juo kahvisi ja lähde.
– Itsepalvelu.
– Kalusteet halvan kuppilan näköisiä.

Kahvitietoa - Pohjalaisten oma kahvipuoti Härmässä

_______________________________________
Kahvilaelämää sivusto sisältää arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen ja on kävijänsä henkilökohtaisia arvioita. - Pentti O. Pohjola -

Bookmark and Share