Cafe-arvio

CoffeeRoom - Seinäjoki. Kahvila on lopettanut toimintansa Seinäjoella.

Kalevankatu 9
Seinäjoki
Avoinna: ark. 7.30 - 19, la. 7.30 - 18.00 ja su. 10-16.


Bookmark and Share
logocafe.jpg

Seinäjoella on avautunut uusi kahvila - salaattibaari CoffeeRoom (kahvihuone), Kalevankadulle. Se sijaitsee samassa rakennuksessa Oman Säästöpankin kanssa ns. vanhan vekseliaukion välittömässä läheisyydessä. Kahvila on sisustettu tyylikkäästi ja siellä on mukavia pöytäryhmiä ”sohvineen”.

Pöydät olivat neljän hengen sohvilla varustettuja ja ne mahdollistavat ventovieraitten keskinäisen rupattelun jos vain heillä itsellään riittää rohkeutta mennä tuntemattoman kahvila-asiakkaan kanssa samaan pöytään. Tunnetusti nykysuomalaisilla on tässä suhteessa puutteita.
Asiakaspaikkoja kahvilassa on n. kolmekymmentä ja kahvilasta muotoutuu varmasti monelle kantapaikka Seinäjoella. Pieni miinus kahvilalle on se, että sillä on englanninkielinen nimi, ehkä sen olisi voinut nimetä rohkeasti suomenkielellä vaikka Kahvihuoneeksi. Kahvilan toimintaa pyörittää yrittäjä Hannu Siirilä, joka on tullut tutuksi torikahvilasta. CaffeeRoom (kirjoitusasu yrityksen) on yksi harvoista kahviloista Seinäjoella, jossa voi viihtyä pidempään hyvän kahvin ja seuralaisen seurassa.

Suosittelen kahvilaa ihmisten kohtaamispaikaksi Seinäjoella. Asiakkaalle selviää heti kahvilaan astuttaessa itsepalvelutiskin aloituspaikka. Kahvilasta saa myös keittolounaita (4.50 euroa/halpa) ja salaattilounaita (7.90 eurolla). Salaattilounaan voi asiakas voi koosta oman mieltymyksen mukaan tarjolla olevista vaihtoehdoista sekä annoksensa voi ottaa myös mukaansa. Kahvilisukkeita löytyy suolaisesta, makeaan.

Käyntihetkellä tarjoilutiskiltä oli valittavissa n. 15 erilaista vaihtoehtoa kahvin tai muun juoman seuralaiseksi. Hinnasto oli selkeästi esillä ja kahvilan työntekijä oli tehtäviensä tasalla. Hän oli palveluhenkinen ja ymmärsi asiakaspalvelun tärkeyden yrityksen menestymiselle. Maistettu kahvi (1.50 euroa) oli hyvää ja tuoretta se tarjoiltiin mukimaisesta astiasta (n. 2 normaalia kuppia) mutta kahvilasta ei saanut ainakaan vielä erikoiskahveja. Kahviannokseen kuului ns. ”santsikuppi”.

Kahvilan plussat

*Kahvi ja kinkkupiiras *Santsikuppi *Viihtyisä sisustus * Hyvä tapaamispaikka asiakkaille *Henkilökunta *Keskeinen sijainti * Kahvilassa ei ole häiritsevää taustamusiikkia * Siistit tilat * Astiat korjattiin pöydistä henkilökunnan toimesta *Kohtuulliset tuotehinnat.

Kahvilan miinukset

*WC-tilat yhteiset miehille ja naisille *Vaatteiden säilytys talvella * Kassapaikka ehkä väärässä päässä itsepalvelutiskillä kahvilaan saavuttaessa *Kahvilan englanninkielinen nimi.
Kahvilan erikoinen *Aavistus suurten metropolien kahviloista: sisustus, ei tausta musiikkia, rupattelu mahdollista ventovieraiden kanssa.

coffeeroomkuva.jpg
Cafe-arviosivusto sisältää tekijänsä näkemyksiä kahviloista ne ovat arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.
– Pentti O. Pohjola – 27.11.2010 klo 17.00.