Presso kahvila,Seinäjoki

presso1.jpg
 Kuva: Presson nettisivut.

Hyllykalliontie 2, 60510 Hyllykallio

Avoinna: ma–pe 9–21, la 9–19,
su 12–21 (Prisman aukiolo aikoina).

Presso kuuluu S-ryhmän kahvila-ja ravintolaketjuun ja se on toiminut samanlaisella brändillä 10-vuoden ajan. Pressoja on yli 40 eri puolilla Suomea. Lähin Presso sijaitsee Prisma kauppakeskuksessa, Hyllykalliolla (Seinäjoki). Presso on myös ruokaravintola, josta saa kohtuuhintaisen aterian n. kahdeksalla eurolla. Varsinainen kahvin nauttimiseen tarkoitettu alue on kauppakeskuksen käytävän puolella. Eikä ole viihtyisyyden tyyssija: asiakkaat tungeksivat ostoskärryineen pöytien lomitse palvelutiskille.

Varsinaisesti palvelualueen aloituspaikkaa ei ole merkitty kun se on kehämäinen alue, josta voi ostaa mm. kauppakäytävän puolelta jäätelöä. Pressolla on myös oma sisäänkäynti ja jos sieltä tarkastelee panoraama perspektiivistä lounaskahvilaa, niin siellä on myös viihtyisiä pöytäkuntia. Presson yleisilme oli lämpimän sävyinen mutta nettisivun teksti lounaskahvilasta oli hiukan yliampuva.

Kahvilan hinnat ovat saamaa tasoa kuin missä tahansa Seinäjoen lounaskahvilassa. Kahvileivät (nisut) ovat kahden ja kolmen puolen euron välillä. Suolaiset syötävät ovat kolmen ja neljä euron välillä. Tarjolla on runsaasti tuotteita valittavaksi aina jäätelöstä leivoksiin. Kahvileipien hinnat oli merkitty tuotteenyhteyteen mutta niin pienellä tekstillä, että lukulasit piti ottaa esille hintojen tarkastelemiseksi. Ruokien ja juomien hinnat olivat valotauluissa selkeästi nähtävillä.

Kassatyöntekijä oli hieman tylynoloinen itsepalvelutiskillä. Mihin ovat kadonneet sanat kiitos ja ole hyvä: näiltä palvelutyöntekijöiltä? Toki on sanottava, että jotkut työntekijät Pressossa olivat asiallisen palveluhenkisiä. Kahvi tarjotaan valkoisista mukimaisista astioista ja ne ovat suurempia kuin kahvikupit. Kahvi oli laihaa teollisuuskahvin makuista mutta riittävän lämmintä. Presso sopii ostosreissulla nälkiintyneille asiakkaille mutta ei pidempään kahviloissa viihtyville. Presson nettisivut


Presson plussat

kahvilapresso.jpg
  Kuvat: Presson nettisivut.

Tuotteita oli monipuolisesti: kahvileivät, suolaiset, juomat, ruoat jne.
”Kabinetti”-alue.
Asiakkailla oli näköyhteys ulos ja kauppakeskukseen.
Siisteys.
Kohtuulliset hinnat esim. kahvi oli 1.50 euroa mukimaisesta astiasta.
Lounas seisovasta pöydästä, 8 euroa, on mielestäni halpa.
Tuotteet ovat selkeästi esillä.
Take away - palvelu.

Presson miinukset

Tyly kassatyöntekijä. Mihin ovat kadonneet sanat kiitos ja ole hyvä: näiltä palvelutyöntekijöiltä?
Kahvi oli laihaa ja teollisuuskahvin makuista.
Kanelikierre Presso (2 €) ilmeisesti pakastepulla, joka on paistettu paikanpäällä. Eikä maistunut miltään.
Kahvileipien hintamerkinnät.
Asiakkaat tungeksivat ostoskärryineen kahvialueen pöytien lomitse tarjoilulinjastolle.
Tassit (lautanen)puuttuvat kahvimukeista – tai sitten en löytänyt niitä palvelulinjastosta.
Myyjillä ei ollut hiussuojia - palvelulinjaston sisällä avokeittiö.

___________________________________________________

Bookmark and Share

___________________________________________________

Kahvitietoa Pohjalainen kahvipaahtimo

Kahvilaelämää sivusto sisältää arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen ja on kävijänsä henkilökohtaisia arvioita.
- Pentti O. Pohjola - 2.1.2010 klo 17.00.