Cafe -arvio


Kahvila toimii nyt tällä nimellä:

ASCHAN COFFEE & DELI -KAHVILA

waynekuppi.jpgWayne's Coffee

web

Hovioikeudenpuistikko 15. Vaasa
Avoinna: ma-pe 09–20, la 10–18, su 12–18.

Vaasassa on kaksi Wayne`s Coffee kahvilaa. Toinen näistä on Kivihaassa. Testaamani Wayne`s Coffee on sen sijaan keskellä Vaasaa torin tuntumassa. Kahvilat kuuluvat ruotsalaiseen kahvilaketjuun ja niitä on Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Puolassa ja Virossa. Ensimmäinen ketjun kahvila avattiin vuonna 1994 Tukholman Kungsgatanille.

Yritys sanoo tiedotteissaan olevansa Skandinavian johtava kahvilaketju ja sillä on kolmekymmentäviisi kahvilaa sekä 10 000 – 25 000 asiakaskäyntiä päivässä. Osa kahviloista on yrittäjävetoisia mutta Hovioikeudenpuistikon kahvilan osalta käynti ei tätä asiaa vahvistanut. Todennäköisesti se on yrittäjävetoinen.

Varsinaisesta liiketoiminnasta yrittäjät maksavat 5 % ns. järjestelmämaksua emoyhtiölle. Lisäksi tulevat ketjuun liittymismaksu ja kahvilan perustamiskustannukset. Nämä tiedot ketju kertoo avoimesti nettisivullaan.

Kahvilassa asiakkaille on tarjolla kevytaterioita, erilaatuisia kahveja, monenlaisilla, mausteilla, kahvin lisukkeita, juomia, kahvipakkauksia sekä mm. kahviin liittyviä astioita yritysketjun logoilla varustettuna. Kahvilatuotteita voi ostaa myös mukaansa ja talonkahvi on valmistettu Reilun Kaupan kahvista. Kahvila on sisustettu ketjun väreillä punaisen sekä sinisen tummilla sävyillä. Kalusteet ovat moderneja kahvilakalusteita sekä sohvamaisia asiakaspaikkoja.

Kahvilassa oli erikoisuutena ns.”uuninpankko”, jossa yksinliikkeellä olevat voivat nauttia kahvistaan. Sieltä löytyi myös nojatuoliryhmä sekä langaton Internet-yhteys. Paikan asiakastiski oli sijoitettu oudosti kun se oli liiketilan kapeimmassa kohdassa kahvilan perällä. Kahvilassa oli asiakkaina iltapäivällä nuoria ja muutamia meitä keski-ikäisiä käynti hetkellä. Lisäksi hinnat olivat korkeahkoja, tavallinen kahvi maksoi 2.20 €, tosin se oli isohko kahvimuki. Kahvilassa viihtyy sellainen, joka pitää modernista miljööstä. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Yrityksen kotisivut: Wayne`s Coffee Ruotsi ja Suomi. Tekstin lähteenä on käytetty osittain yrityksen kotisivuja.

Palaute Cafe-arviosta

kahvilakuva.jpg

Kuva: Wayne`s Coffeen Vaasan Hovioikeudenpuistikolla olevasta kahvilasta. Kuvattu 3.9. 2010 klo 13.26.

Kahvilan Plussat

*Keskeisellä paikalla Vaasassa kävelykadulla. *Ystävällinen palvelu. *Tuotteiden runsaus. *Internet-yhteys. *Kahvimukien koot: keskisuuri ja huomattavan iso. *Maistetut tuotteet olivat hyviä: kahvi ja marjapiirakka. *Talonkahvi on Reilun Kaupan kahvia. *Siistit tilat.

Kahvilan Erikoiset

Vessassa käynti ei asiakkaille maksaa 0.50 €. Aikakauslehtiä oli runsaasti asiakkaiden käytettävissä. Lasten syöttötuoleja. Jätti kahvimukit. Yksityistilaisuuksien pitämistä liiketilassa mainostettiin WC:ssä. ”Uuninpankko” – asiakaspaikat yksin asioiville asiakkaille.

Kahvilan Miinukset

Asiakastiski oli erikoisessa paikassa miljöön käytävämäisessä tilassa. Vesilasi 0.20 €. Osa kahvilisukkeista oli avoimena tiskillä. Tuotteiden hintalistat olivat asiakkaan selän takana palvelutiskiltä katsoen.

Cafe-arviosivusto sisältää tekijänsä näkemyksiä kahviloista ne ovat arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.
– Pentti O. Pohjola – 5.9.2010 klo 11.00. Päivitetty 14.6.2013

Bookmark and Share