Cafe-arvio

Kauppahallin kahvila, Tampere

Linkosuon Kauppahallin kahvila linkosuo_logo_kuva.jpg
Hämeenkatu 19, Tampere
avoinna ma-pe klo 8.00-18.00, la. klo 8.00-16.00  

(Touko-elokuussa klo 08-15.00) Su. suljettu kauppahalli@linkosuo.fi
puh.0207702485
http://www.linkosuo.fi/ http://www.tampereenkauppahalli.fi/

Kahvilakuvat tekstin lopussa. Palaute kahvila-arviosta

Linkosuon Kauppahallin kahvila kuuluu Linkosuon Leipomo Oy:n ja Linkosuon Kahvila Oy:n emoyhtiönä toimivaan Linkosuo Oy:n. Linkosuo on aloittanut leipomotoiminnan jo vuonna 1936. Linkosuo on yli 78 vuotias perheyhtiö, jolla on leipomo, kahvila, juhla-ja ravintolatoimintaa kyseessä on cateringin-alan monialayritys Tampereella ja sen ympäristössä. Yritykseen kuuluu kahdeksan kahvilaa ja yksi niistä on Tampereen Kauppahallissa toimiva Kauppahallin kahvila. Kahvila on keskeisellä paikalla Hämeenkadulla olevassa perinteikkäässä Tampereen Kauppahallissa.

Kahvilaan ja kauppahalliin tutustuminen tai ostoksilla käynti on elämys sellaiselle, jolle kauppahallikäynnit eivät ole jokapäiväisiä. Itse kauppahalli on säilynyt rakenteiltaan lähes muuttumattomana ja  se on toiminut Tampereella 114 vuotta.

Liikuntaesteisille siellä on pieniä korokkeita lattiapinnoissa kuten Linkosuon kahvilassa, muttei ne eivät ole ylitse pääsemättömiä. Kahvila on kalustukseltaan kepeää puutarhamaista kalustetta (käyntihetkellä 18.4.) ne sopivat kauppahallin interiööriin (sisäpuoli, sisusta, sisäkuva, näkymä). Kauppahallissa on mukava kierrellä sekä kun siellä saa henkilökohtaista palvelua. Ostokierroksen jälkeen voi istahtaa kahville leivoksen kera Linkosuon kahvilaan sekä nauttia koko ympäristön tunnelmasta.

Kahvilaan saavuttaessa kahvila-asiakas näkee ensisilmäyksellä myyntilinjaston, jossa tuotteet ovat hyvin esillä ja tuotehinnat ovat selkeät. Asiakkaan ostettavissa ovat niin makeat kuin suolaiset kahvilisäkkeet sekä pienenpään nälkään täytetyt leivät ovat valikoimassa. Kahvilasta löytyy myös erikoiskahveja kuten espresso, caffé latte, cappuccino jne. Kahvilasta saa myös kahvin jättimukiin (n. kaksi normaalimukia/ 3,00 euroa) ja hinnat kahvilassa noudattelevat yleistä kahvilahinnastoa.

Ajoittain pöytäpaikoista on pulaa kun asiakkaina ovat yksin tai kaksin olevat. Suomalaiseen tapaan muut asiakkaat eivät mene ventovieraiden kanssa samaan kahvilapöytään. Käyntini jälkeen kahvilaa on remontoitu ja se avataan uudessa kuosissa 18.5.2015. Suosittelen kahvilaa käynti kohteeksi Tampereella.

Kahvilan plussat

*Kahvi tuoreen makuista ja vahvuus kohdallaan  *maistettu marjapiiras herkullinen *tuotevalikoima *henkilökunta (palveluhenkisiä) *siisti vaikka toimii vanharakennuksessa *kahvilan tunnelma *hinnat kohdallaan, remontoitu - 18.5. avattu uudessa kuosissa.

Kahvilan erikoinen

Jättikahvimuki (2 x kertaa normaalin/ kahvimukissa 3 euroa).

Kahvilan miinukset

Pieniä korokkeita lattiapinnassa (käynti 18.4.), asiakkaiden WC? (opastus puuttuu – aina voi tietysti kysyä henkilökunnalta), Kahvilakalusteet vähän kuluneita, liikuntarajoitteisille lattiapinnat haasteellisia.

Cafe-arviosivusto sisältää tekijänsä näkemyksiä kahviloista ne ovat arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.
– Pentti O. Pohjola – 14.5.2015. -

valitut_linkosuo_kollaasi_2_netti.jpg