Cafeteria Salotta

Lehtisen kauppakeskus, Puskantie 1 Seinäjoki.

salottankuva_2.jpg salottankuva.jpg
 Kuvat: 1 ja 2 on Salottan websivulta ja kuvaoikeudet ovat Salottan.

Cafeteria Salotta nimi tarkoittaa suomennettuna olohuonetta, jonka alkuperäkieli on Italia. Tosin yrityksen websivulla ei mainita alkukieltä vaikka Salotta nimi on suomennettu. Jäljitin nimen alkuperäkielen googlettamalla ja se osoittautui italiankieleksi. Cafeteria on Seinäjoen uusimpia kahviloita ja on avattu viime toukokuussa (2009) yhtä aikaa remontoidun Lehtisen Kauppakeskuksen kanssa.

Kahvilan erikoisuus on 5 metriä pitkä sohva, jossa on runsaasti olohuone sohvan tapaan sohvatyynyjä. Yleisilmeeltään Salotta on seesteisen rauhallinen kun valkoisen maalin alta näkyvät rakennuksen vanhat tiiliseinät. Sisutus on onnistunut osittain vaikka kahvilan loosipuoli vaikutti luotaan työntävältä. Mutta siellä oli onnistunut valaistus ja kahden nojatuolin kahvila-asiakkaiden seurustelutila.

Cafeteria on lounaskahvila koska sieltä saa myös keittolounaita kuten useimmista Seinäjoen kahviloista. Todennäköisesti pelkästään kahvia ja lisukkeita myyvänä kahvilana Seinäjoen kahviloista ei kukaan menestyisi yrityksenä. Tästä tosiasiasta johtuen kahviloiden tuoteryhmissä on myös lounaita, jotka tuovat lisää asiakkaita kahvilaan sekä he lisäävät näin ollen yritystulopohjaa.

Hintataso on kohtuullinen kahvilassa ja noudattelee Seinäjoen kahviloiden hintatasoa. Kahvi oli makuuni laihahkoa mutta kupit olivat reilun kokoisia, voisi sanoa suorastaan kahvimukeiksi. Tuotevalikoima ei ollut runsaimmillaan käynti hetkellä mutta lasivitriinissä oli sekä suolaista että makeaa saatavilla kahvin kumppaniksi.

Yleisilmeeltään kahvila oli siisti mutta kahvilahenkilökunta ryhtyi siistimään lattioita asiakkaiden läsnä ollessa, joka tuntui häiritsevältä. Toimenpide tuntui sanattomalta viestiltä, että asiakkaiden olisi syytä poistua vaikka kahvila on avoinna arkisin klo 18.00 saakka.

Kahvilan Plussat

+ Salottan sisään tuloalue on olohuonemainen ja selkeä.
+ Tyylikkäät kalusteet / pöydissä yksityiskohtia.
+ Muhkea 5 metriä pitkä sohva sekä sohvatyynyt.
+ Henkilökunta sanoi kiitos asiakkaille ja keskustelivat auliisti asiakkaiden kanssa.
+ Hintataso kahvilassa kohtuullinen. Isomuki kahvia ja kakkupala 3.90 euroa.
+ Henkilökunta palveluhenkinen.
+ Take Away kahvila siis tuotteen voi osta myös mukaansa.

Kahvilan Miinukset

– Kahvi laihahkoa makuuni olen vahvan kahvin ystävä.
– Isosali koleahko vaikka siellä oli viihtyisyyttä lisääviä elementtejä. Sisustussuunnittelu on jäänyt kesken.
– Ilmastointilaitteet kookkaita katossa ja häiritseviä. Olisi voinut verhoilla näkymättömäksi esim. katoihin tarkoitetuilla pintamateriaaleilla.
– Henkilökunta puhdisti lattioita asiakkaiden läsnä ollessa.
– Pöydissä narutabletit / sisustusyksityiskohta mutta ehkä eivät ole käytännöllisiä kahvilakäytössä.
– Henkilökuntaan kuuluva myyjä haroi hiuksiaan ottaessaan vastaan asiakkaan tilausta.
– Tuotevalikoima ei ollut runsaimmillaan lasivitriinissä. Käyntihetkellä n. klo 15.00. Kahvilla on avoinna klo 18.00 saakka.

_______________________________________________

Kahvilaelämää sivusto sisältää arvioita Seinäjoen kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen ja on kävijänsä henkilökohtaisia arvioita. - Pentti O. Pohjola -

Salottan websivut Kahvitietoa Pohjalaisten oma kahvipaahtimo - kauppa Härmässä

Bookmark and Share