Cafe-arviovohveli11logo.jpg

Panttitalon Vohvelikahvila, Tampere

Puutarhakatu 11
Tampere
Puhelin 044 972 7002
Avoinna: ma.-pe. klo 11.00 – 20.00, la. klo 11.00 – 18.00 ja su. klo 12.00 – 18.00.
Facebook

Valokuvat kahvilasta tekstin lopussa

Palaute Cafe-arviosta

Tampere on kahviloiden kaupunki, siellä toimii useita kahviloita samalla konseptilla kuten nämä vohvelikahvilat Tuomiokirkko-, Oja ja Puutarhakaduilla. Omistussuhteet Panttitalon ja Kuparitalon (Tuomiokirkkokadun) kahviloissa ovat tamperelaisten sisarusten hallussa. Kahviloiden myyntitoiminta pyörii keskeisesti vohveleiden ympärillä ja niiden erilaisissa täytemuunnoksissa.

Kahvilassa on tarjolla makeaa että suolaista vohvelivaihtoehtoa sekä myös salaattiannoksia on tilattavissa. Kahvila käyntikohteenani oli tällä kertaa Panttitalon Vohvelikahvila Tampereella. Kahvila sijaitsee kävelyetäisyyksien päässä mm. Rautatieasemalta tai Museokeskus Vapriikista eli keskusta-alueella se sijaitsee.

Kahvilan sisustus oli feminiininen (naisellinen) lukuisine yksityiskohtineen. Ihmettelin pöydässä, että mahtaako tänne eksyä Tampereen ns. rasvakourat. Sinänsä sisustus oli viihtyisä kun karisti ennakkoluulot mielestään. Vohvelikahvilan viihtyisän kalustuksen vuoksi siellä vierähtää aikaa kahvin, jutustelun tai muun pikkutekemisen merkeissä eikä unohtaa sovi kahvilatuotteita vohveleineen.

Erityisesti merkilleen pantavaa oli se, että kahvilan tunnelmaa ei ole pilattu häiritsevällä taustamusiikilla tämä antaa mahdollisuuden kahvila-asiakkaille kahden keskiseen jutusteluun tai muuhun pikkupuuhasteluun kahvilassa. Hinnastot ja tuotteiden sisällöt olivat hyvin esillä sekä asiakkaiden tutkittavana. Palvelu kahvilassa oli ystävällistä sekä juohevaa (leppoisaa, mukavaa).

Ajoittain palvelutiskin takaa lehahtivat vohvelien paistokäryt asiakastiloihin. Kahvilan yleisilme oli siisti ja tarjoiluastiat korjattiin rivakasti pois. Hinnat olivat kaupungin kahviloiden keskitasoa. Painokäyriään tarkkaileva kahvila-asiakas joutuu tasapainoilemaan myyntituotteiden kaloria pommien keskellä mutta kahvilalistalta löytyy myös kevennettyjä annoksia maisteltavaksi.


Kahvilan plussat

*Tunnelma, *Kahvi tuoretta, *Kohtuulliset hinnat, *Ei häiritsevää taustamusiikkia, *Siistit asiakastilat, *Henkilökunta.

Kahvilan erikoinen
*Feminiininen sisutus.

Kahvilan miinukset
Kahvilan asiakastilaan ajoittainen tuleva paistokäry, Tuotteiden kaloria määrä, Maistettu vohveli hieman mauton, Ns. rasvakourat voivat vierastaa kahvilaa.

Cafe-arviosivusto sisältää tekijänsä näkemyksiä kahviloista ne ovat arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.
– Pentti O. Pohjola – 1.6.2015.(päivitetty 16.7.2015) -

Kahvilakuvat - Isoon (1400 x 840) kuvaan tästä

vohvelikahvilan-kuvat_1_valmis.jpg