Cafe-arviot

Sthalberg_logo_1.jpgKahvila Ståhlberg – Tampere
Kuninkaankatu 15 Tampere. Puh. 010 397 1607
Facebook www-sivut
Avoinna: Ma. – Pe. klo 08.00 -17.00. Kesälauantaisin kahvila on suljettu (20.6 - 15.8.2015).

Palaute kahvila-arviosta

Kuvat kahvilasta: tekstin lopussa

Kahvila Ståhlberg sijaitsee Tampereen Kuninkaankadun kävelykadulla aivan ydinkeskusta-alueella. Kahvila kuuluu Lähileipomo Ståhlbergin kahvilaketjuun ja niitä on viisi, joista kolme on Tampereella sekä kaksi Lempäälässä siellä toimii myös leipomo.

Leipomo Ståhlbergin tuotteita on ryhdytty valmistamaan jo vuonna 1955: leipomon historia löytyy täältä Leipomon ja kahviloiden tuotteisiin kuuluvat: konditoriatuotteet, leivät, kahvileivät, suolaiset-tuotteet, kakut ja kahviloissa saa myös keitto tai salaattilounaita ja kerran kuussa on brunssitarjoilu. Brunssi tarkoittaa aamupäivällä syötävän runsaan aamiaisen ja lounaan yhdistelmää. Yrityksellä on myös Internetissä kakkukauppa, josta voi tarkastella tuotteita ja jättää tilauksen ja valmiit tuotteet noudetaan yrityksen toimipisteistä.

Kuninkaankadun kahvila oli sisustukseltaan kotoinen ja kahvilassa on n. 50 asiakaspaikka sekä ulkoalue. Käynti hetkellä vakioasiakkaat tekivät ostoksiaan (ostoksia voi myös kotiin vietäväksi) ja muita kahvila-asiakkaita, jotka viihtyivät kahvin tai keitto ja-salaattilounaan äärellä. Kahvila-asiakkaista voi päätellä monenlaisia asioita ja henkilökunnan rennosta jutustelusta päätellen moni oli vakioasiakas.

Olen monella kahvilakäynnillä ihmettelyt sitä etten ole vielä löytänyt sellaista kahvilaa, jonka konsepti olisi puhtaasti rakentunut kahvin ympärille siis ilman kevytlounaita. Sellainen ei liene mahdollista kuin suurissa asutuskeskuksissa Suomessa (Helsingissä) jos sielläkään kun täällä ei pelkällä kahvikonseptilla (toimintamalli) kahvilat menesty. Hinnat Ståhlbergin kahvilassa liikkuivat 1.90 – 7.50 euron välillä hintataso on aika yleinen Tampereen kahviloissa.

Kahvilakäynnillä maistoin mansikkaleivoksen ja kahvin (kuppi oli iso ½ kertaa normaali) yhteishintaan 4.90. Mansikkaleivos oli tuoreen ja raikkaan makuinen sekä kahvi keskivahvaa (olen vahvan kahvin ystävä) makuuni. Hinnat olivat hyvin esillä kahvilassa näin ollen tuotteiden hintavertailuja voi asiakas halutessaan mutkattomasti vertailla.

Henkilökunta oli kahvilassa ystävällistä ja toi ostokseni peräti pöytään kun kerroin, että vasenmassa kädessäni on ongelmia. Tampereella käyville voi suositella tätä kahvilaa siisteyden, viihtyisyyden, henkilökunnan ja tuotteiden perusteella.

Kahvilan plussat
*Kahvila tuotteet *Henkilökunta *Siisteys *Ei häiritsevää taustamusiikkia *Hinnat hyvin esillä *Tuotteista kerrottiin auliisti asiakkaalle *Kahvilassa viihtyy asiakas oman aikansa.

Kahvilan erikoinen
Valkoiset astiat: valkoinen väri on symbolinen (vertauskuva) viesti puhtaudesta.

Kahvilan miinukset
Wc:n sijaintia ei ole merkitty. En asiakkaana huomannut sellaista merkkiä.

Cafe-arviosivusto sisältää tekijänsä näkemyksiä kahviloista ne ovat arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.
– Pentti O. Pohjola – 15.7.2015.

S-kahvilan_kuvat_1_keski.jpg