Cafe-arvio

Kahvila Amurin Helmi
Satakunnankatu 49
33101 Tampere
Puh. 03 5656 6634
s-posti: amurin.helmi[at]tampere
Kahvila Amurin Helmen www

Kuvia kahvilasta tekstin lopussa

Aukioloajat
Avoinna 15.5.–16.9.2012
Ma–pe 7–18, la–su 9–18
Aukioloajat talvikaudella
Ma–pe 7–17, la–su 9–17
Aamiainen
Ma-pe 7–9.30
La-su 9-11
Keittolounas
Ma-pe klo 10.30-14.00
Aamiaisen hinta 6,00 euroa. Lounaan hinta 6,30 € sis. jäävesi, leipää ja levite,
kahvi tai tee.

kahvila_amuri_kuva9pieni.jpg

Kahvila Amurin Helmi on kiinteä osa Amurin työläismuseokorttelia. Amurissa on aikanaan asunut n. 5000 ihmistä ja siellä oli monenlaisia kauppaliikkeitä. Sen historia alkaa n. 1882-luvulta ja korttelissa asuttiin vielä 1973. Työssä sieltä pääsääntöisesti käytiin Finlayson tehdasalueella. Nimensä se on saanut siirtolaisista, jotka matkasivat Siperiaan Amurinmaalle. Tamperelaisten mielestä uusi asuinalue oli kaukana keskustasta ja sitä ruvettiin kutsumaan Amurinmaaksi. Myöhemmin sille vakiintui nimeksi kaupunkilaisten keskuudessa Amuri (em. sanassa linkki historiaan). Korttelissa on edelleen elämää kun siellä toimii museokahvila Amurin Helmi, joka toimii yhdessä museokorttelin asuinrakennuksista. Lähde: Amurin nettisivut.

Kahvila Amurin Helmi on eläväinen heti aamusta alkaen kun sinne saapuvat ensimmäiset aamiaisasiakkaat. Olin käyntihetkellä paikalla n. klo 8.00 aikaan ja sisään tuli kaikenikäisiä tamperelaisia kuka aamiaiselle tai kahvikupposelle myös monet nuoret olivat löytäneet tiensä kahvilaan. Minulle tuli sellainen vaikutelma, että he olivat vakioasiakkaita. Kahvilassa leivotaan syömiset itse ja niitä voi ostaa myös mukaansa. Kahvila on auki myös talvikaudella mutta itse työläismuseokortteli on suljettu. Kahvila on mukava ja kiireetön kohtaamispaikka. Siellä voi aistia menneenajan tunnelmaa. Kesäkaudella voi myös tutustua museokorttelin historiaan jos sellaisesta on kiinnostunut. Amurin Helmi on ehdoton kahvilakäyntipaikka Tampereella. Lisäksi kun se ei ole edes kaukana keskusta-alueesta kävelymatkan päässä esim. rautatieasemalta ja se on Tampereen Taidemuseon takana. Mikäli matkatie käy Tampereelle niin kahvikupposen äärellä kahvilassa on tyyni ja levollinen olo. Se siis ei ole mikään pikakahvila.

Nautin käynnilläni kahvilan aamiaisen. Aamiaiseen kuului: kaurapuuroa, maitoa, mehua, leikkeleitä, juustoa, tomaattia, kurkkua, sämpylöitä, pullaa, kahvia/teetä ja kananmunia nämä edellä mainitut ainakin rekisteröin nälkäisenä. Kahvilasta saa myöhemmin päivällä myös keittolounaita arkipäivisin maanantaista perjantaihin. Kahvila pöydät ovat neljän ja kuuden hengen, joten ventovieraatkin voivat tulla pöytäseuraksesi. Pöydissä ovat kangasliinat ja käytetyt astiat palautetaan keräilykäryihin mutta toki ne voi myös pöytään jättää. Avulias henkilökunta palvelee ja noutaa ne vaikka muuten kahvila on itsepalveluperiaatteella toimiva kahvila. Asiakaspaikkoja Amurin Helmessä on n. 60 ja sisäpihalla saman verran.

Kahvilan plussat
*Avulias henkilökunta *Aamiaistarjoilu runsas ja hinta 6 euroa *Maistetut tuotteet olivat maukkaita *Runsas tuotevalikoima * Kiireetön tunnelma *Historiallinen ympäristö *Siistit tilat vaikka toimii vanhassa rakennuksessa *Valokuvia vanhasta Amurista seinillä *Santsi kahvikuppi aamiaisella *Tuotteiden hinnat kohtuullisia *Kahvilassa ei ole taustamusiikkia *Nostalgia tuotteiden myynti.

Kahvilan erikoisuus
*Oman leipomon tuotteet ja edullinen keittolounas 6.30 euroa.

Kahvilan miinukset
*Liikuntarajoitteisille tavoittamaton ilman avustajaa *Eritasossa olevat lattiat *Kahvilahinnasto vaikeasti löydettävissä *Asiakas ei saanut kuittia ostoksestaan *Kahvin vahvuus vaihteli eri tarjoiluastioissa.

Cafe-arviosivusto sisältää tekijänsä näkemyksiä kahviloista ne ovat arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.
– Pentti O. Pohjola – 2.9.2012. päivitetty 28.9.2012

amuri_kollaasipieniuusi.jpg