metso1pieni.jpgCafe Metso - Tampere


Tampereen kaupunginkirjaston 2.kerros
Pirkankatu 2, 33210 Tampere
puh: 03-2227792
www.kirjastokahvila.fi
Avoinna: arkisin 10:00-20:00 la.10:00-16:00
. 

Bookmark and Share

Cafe Metso sijaitsee Tampereen pääkirjaston 2. kerroksessa ja palvelee kirjastoasiakkaita sekä muita talossa pistäytyjiä. Kahvilan omistussuhteista ei ole tarkkaa tietoa muuta kuin se, että se on Vinedu Oy:n yritystoimintaa. Kaupparekisteriin se on merkitty 1993. Kahvilan menut muodostuvat kolmesta päämenusta: jäätelö, kahvi ja lounasmenusta.

Kahvilajeja on tarjolla runsaasti sekä niiden lisukkeita. Lisäksi siellä on runsas valikoima kahvilatuotteita. Kahvilasta saa myös edullisen lounaan 4.50 eurolla. Normaalikahvi valmistetaan Reilun Kaupan kahvista. Kahvileivät tulevat Ylöjärveltä Aallon leipomosta ja kahvilassa myös paistetaan kahvileipiä. Erikoiskahvit sijoittuvat hinnaltaan 1.80 – 3.60 euron välille.

Kahvilassa on myös runsas juomavalikoima sekä sillä on A-oikeudet. Kahvila on meluvapaa keidas lähes keskellä Tamperetta. Viihtyisyyttä lisää sen valoisuus sekä hyvät näkymät kaupunkiin ikkunavierusta pöydistä. Lisäksi Metson silmän antaa oman säväyksen kahvilan ilmeeseen. Metson silmä on keskellä rakennusta oleva pyöreä kattoikkuna.

Kahvila-alueen tarjoilutiski noudattelee kirjastotalon arkkitehtuuria, koko talon ilmeen ovat luoneet arkkitehdit Raili ja Reima Pietilä. Kahvilassa on n. 80 asiakaspaikkaa ja se tarjoaa oivan paikan lukemiselle tai etätyöskentelylle. Kahvilassa on ryhmä –ja yksittäispöytiä. Kahvilaa voi suositella hyvän kahvin ystävälle ja paikaksi niille, jotka karttavat taustamelusaastetta.

Kahvilan Plussat

* Normaalikahvi on Reilun Kaupan kahvia * Runsas kahvilavalikoima * Melusaasteesta vapaa kahvila ja miljöö * Ystävällinen kahvilatyöntekijä * Koe maistettu kahvi ja lämmin voipulla olivat herkullisia * Voipulla 1.60 ja isokahvimuki 2 euroa = 3.60 edullinen * Edulliset lounaat 4.50 euroa *Hinnastot hyvin esillä kahvilassa * Mahdollisuus uppoutua kirja ja kahvin syövereihin tai vain nautiskella kahvilatuotteista.

Kahvilan Miinukset

*Kalusteet hieman kuluneet *Astioiden palautuspaikkaa ei ole merkitty selkeästi *Itsepalvelu

metso2pieni.jpg
metso3pieni.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Cafe-arviosivusto sisältää tekijänsä näkemyksiä kahviloista ne ovat arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.
Nurmo 27.3.2011
Pentti O. Pohjola