oppaassa.jpg

opastunnus.jpg

Teksti ja kuvat: Pentti O. Pohjola 16.8.2009

Simons Place Coffee Shop - Souht Great George’s st. Dublin, Irlanti.

Simons Palce Ravintola - kahvila sijaitsee kauppahallin, Market Arcaden, kyljessä Souht Great George’s kadulla aivan Dublin keskustan historiallisella alueella. Kahvilaa voidaan nimittä lounaskahvilaksi. Kuten kaikkia lähes Dublinin kahviloita koska niistä saa hinnaltaan edullisia keittoja, lounaita ja voileipiä. Voileivät ovat olennainen osa kahvilakulttuuria koska niitä ostetaan Take Way-periaateella mukaan ja mennään lounastauolle kaupungin puistoihin. Tuotteiden hinnat liikkuvat 1.80 – 10 euron välillä.

Paikan sisustus ei ole kummoinen: seinillä on runsaasti tapahtuma-ilmoituksia ja seinät ovat väritykseltään kellertävät. Simo’s Place on kotoisen viihtyisä puupöytineen ja-tuolineen sekä puulattioineen, jossa lattiamaali on jo parhaat päivänsä nähnyt. Asiakkaat ovat kaiken ikäisiä ja he rupattelevat iloisesti keskenään.

”Kahvilapöydät” ovat pitkähköjä ja saat varautua ventovieraitten dublinilaisten keskustelun avauksiin. Paikassa on myös pöytiä, jossa voit istua aivan kaikessa rauhassa nauttien kahvilan antimista. ”Kahvila” on avoinna vain arkisin klo 8.30 – 17 sunnuntaisin se on suljettu. Simons Palce Coffee Shop on pääsyt 100 parhaan ravintolan joukkoon saamalla nimensä arvostettuun The Bridgestone 100 Best Restaurants in Dublin 2009 oppaaseen.

Kahvilan kahvi oli suomalaiseen makuun hyvää kun usein miten kahvit maailmalla maistuvat suussani kitkeriltä. Kahvin lisukkeena nauttimani leivos oli maultaan hienovaraisen hedelmäinen mutta hyvä. Työntekijät kahvilassa iloisen ystävällisiä: kun en muistanut tarjottimen englanninkielistä nimeä. Niin työntekijä osoitti käsimerkillä pyöräyttäen, että tätäkö tarkoitat. Voin suositella paikkaa sellaiselle, joka haluaa tutustua tavallisten dublinilaisten elämän menoon.

kahvilatunnus.jpg kahviannos.jpg

kahvilaulkoa.jpg

Simons Place Coffee Shopin plussat

+ Kahvi ja lisuke.
+ Kohtuulliset hinnat.
+ Kotoinen tunnelma.
+ Kaiken ikäisiä asiakkaita.
+ Kalusteet kuluneita – vanhoja luovat paikan tunnelmaa.
+ Ystävälliset työntekijät.
+ Asiakkaat tulevat mutkattomasti samaan pöytään ja tervehtivät.
+ Tunnelma tuo takaisin kahvilaan.
+ Voit valita myös pöydän jos haluat olla omissa oloissa kahvilassa.

Simons Place Coffee Shopin miinukset

- Ulkoterassi pieni: mahtuu muutamia asiakkaita kerrallaan ja on tupakointipaikka.
- Vilkkaimpana aikana paikka on melko täynnä asiakkaita.
- Muovikalusteet ulkoterassilla ehkä käytännölliset kun kaupungissa on usein sadekuuroja.
- Kahvikuppiannokset vajaita.
- Tuotevalikoima vitriinissä: lähellä sulkemisaikaa valikoima suppeimmillaan.


Bookmark and Share