Cafe-arvio

Torikahvilat, Seinäjokitorikuva5logo.jpg

Kauppatori 3 Seinäjoki

Kuvakollaasi tekstin lopussa

Tekstin fiksaus suoritettu 22.7.2013 klo 05.15. Päivitetty 27.7.2013

Palaute Cafe-arvioista

Seinäjoen Torikahvilat sijaitsevat nimensä mukaisesti torilla Kauppakeskus Torikeskuksen ja Hotelli Vaakunan kainalossa. Seinäjoen torilla on kolme kahvilaa ja ne ovat vierivieressä aluetta reunustavan lauta-aidan viedessä. Seinäjoen aneemisella torilla on myös arkipäivisin vihannesten ja marjojen myyjiä tai muuta myyntitoimintaa.

Alueen kehittämiseksi kaupunki on palkannut henkilön tehtävää hoitamaan mutta siitä huolimatta tuloksia ei vielä näy torialueella. Ihmetellä sopinee, että kolmelle torikahvilalle löytyy asiakaspohjaa kannattavuuden takaamiseksi. Kahviloiden omistajatahoja ei saanut selville ”Erkkikään”. Yksi kahvila on nimeltään Kahvila Torilla, se on panostanut eniten ulkoiseen visualisointiin.

Toinen kahvila on nimeltään Torikahvila ja kolmas Kahville. Torille. Leipurin torikahvilat nimestä en mene takuuseen koska se oli suljettu sunnuntaina. Vierailin Kahvila Torilla kahvilassa kahteen otteeseen lauantaina ja sunnuntaina. Sen yleisilme oli sotkuinen siis varsinaisen katetun alueen osalta. Lisäksi molempia kahviloitten riesana ovat varpusparvet. Kummassakaan kahvilassa ei ollut esim. kieltotaulua lintujen ruokinnasta.

Lintujen mukana tulee salmonellariski niin mukavia kuin linnut ovatkin, varpusparville tulisi tehdä jotain niiden häätämiseksi kahvila-alueelta. Toinen vaihtoehto on se, että hygieniatasoa nostetaan siivoamalla aluetta aktiivisesti. Toisen kahvilan Torikahvilan muutamat asiakastuolit olivat lintujen ulosteessa. Kahviloiden aukioloajoista ei ollut ilmoitusta näkyvillä niin, että asiakas sen huomaisi. Kyselin sitä Kahvila Torilla kahvilan työntekijältä hän vastasi ympäripyöreästi, että riippuu niin ilmoista. Kahvila Torilla  kahvilassa saa myös arkisin keittolounaita kuudella eurolla ja siellä oli myös monipuolinen jäätelöbaari. Kahvila Torilla esimerkki hinnasto : Kahvi 1.80, tee 1.50, jäätelö 3.00, pasteijat 2.50 ja limut 2.90 euroa. Lisäksi jäätelöbaarista saa kymmentä eri sorttia jäätelöä ja erikoisruokavaliolla olevia on muistettu kahdeksalla lajilla.

Vastaavasti Torikahvilassa olivat hinnat seuraavanlaisia: kahvi 1.50, tee 1.00, limsat 1.50, pullat 2.00, sämpylät 3.00, jäätelöannokset 3.00 (1.pallo) ja 4.00 (2.palloa) euroa. Kahvila Torilla kahvilan testituotteet olivat kahvi ja voisilmäpulla hintaan 3.80 euroa. Kahvi oli keskivahvan yläpuolella sekä kahvileipä oli kotipullan makuista. Lisäksi asiakas sai halutessaan ns. santsikupillisen kahvia. Torikahvilassa maistetut tuotteet olivat kahvi ja munkkirinkeli hintaan 3.50 euroa. Kahvi oli laihaa makuuni ja rinkeli oli ilmeisesti leivottu veteen. Yleisesti voi kahviloiden tunnelmasta todeta, että niillä on vielä pitkä harppaus tehtävänä eurooppalaisiin katukahviloiden atmosfääriin (tunnelmaan).

Kahvila Torilla kahvilan plussat sekä miinukset

pienitahti.jpg

Plussat
*Kahvi hyvää ja tuoreen makuista *Ulkoiseen ilmeeseen panostettu, *Jäätelöbaarin tuotevalikoima *Asiakkaalta muistettiin kysyä jätetäänkö kuppiin maitovara *Maistettu tuote hyvänmakuinen *Keittolounas arkisin *Santsikuppikahvia *Asiakastuoleissa huopapeitteet.

Miinukset
*Kahvila-alue epäsiisti, *Asiakas-servettien puuttuminen *Kahvilatyöntekijä ei tiennyt aukioloaikoja * Varpusparvet *Kahvimaidot ja sokerit erillisellä pöydällä *Keinomakeutus purkki sokeripalasten seassa *Ei huomautustaulua lintujen ruokinnasta* Asiakastuoleissa huopapeitteet. Peitteistä osa oli pesun tarpeessa * Hinnastot huonosti esillä *Kalusteet uusimisen tarpeessa.

Torikahvilan plussat ja miinukset

pienitahti.jpgpienitahti.jpg

Plussat
*Suht’siisti kahvila-alue, *Tuotteet myyjän valvonnassa, *Hinnastot hyvin esillä *Aurinkoisempi osa torialuetta *Lasten leikkipaikka vieressä.

Miinukset
*Maistettu kahvi laihaa ja sokeririnkilä oli mauton, *Varpusparvet, *Muutamissa tuoleissa linnun ulosteita *Ei huomautustaulua lintujen ruokinnasta *Kalusteet uusimisen tarpeessa.

Päivitetty 27.7.2013

pienitahti.jpgpienitahti.jpgpienitahti.jpgpienitahti.jpgpienitahti.jpg

Suosittelen tätä torikahvilaa

Kahville. Torille. Leipurin Torikahvilat

Kahville. Torille. Leipurin Torikahvilan käynti osui lauantai-aamuun ja olin kahvilassa jo n. klo 07.00. Kahvilan alue oli erittäin siisti kuin sen kalusteet mutta ne olivat vähän kuluneet. Kahvilan pöydille oli jaettu tuoreet päivän lehdet asiakkaiden luettavaksi. Kahvilatuotteet olivat myyjän valvonnassa ja tiskin takana oli itse yrittäjä. Kahvi ja maistettu ”kotipulla” olivat hyvän makuisia. Kahvi ja pulla maksoivat 3.50 euroa. Yrittäjä valmistaa tuotteet omassa leipomossaan. Tuotehinnastot olivat hyvin esillä. Tuotteet olivat suunnilleen samanhintaisia kuin muillakin torin kahviloilla.

Kahvilan Plussat
*Kahvila-alue siisti, * Tuotteet hyvän makuisia, *Päivän lehdet, * Puhelias yrittäjä, *Tuotteet myyjän valvonnassa *Yrittäjä tarjosi santsikupin kahvia.

Kahvilan Miinukset
* Vähän kuluneet kalusteet *Sunnuntaina ei avoinna.

Cafe-arviosivusto sisältää tekijänsä näkemyksiä kahviloista ne ovat arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.
– Pentti O. Pohjola – 22.7.2013.

Kuvassa olevien kahvila-asiakkaiden kuvat on jätetty tarkoituksella epäteräviksi kuvausluvan puuttumisen vuoksi.

torikahvilakollaasikeski.jpg