Kuva: Armas Maitokauppa Internet-sivu

kuva1a.jpg

Cafe-arvio

Armas Maitokauppa
Tuomiokirkonkatu 17 Tampere
puh. 050 374 3493
Avoinna ma – pe 10-17 la 11-15

Kuvia Armas Maitokaupasta tekstin lopussa

Palaute cafe-arviosta

Armas Maitokauppa  Armas Lähiruoka  Armas Pikaruokala 

Facebook  Armas perhe Facebook

Pikaruokala Armas Maitokauppa on Tampereella oleva pikaruokala, josta saa kahvia, juomia, lounasannoksia jne. pieneen tai suureen nälkään. Se kuuluu osuuskunnan (heidän oma määritelmänsä) kaltaiseen ryhmään, joka jalostaa lähiruokaa. Yrityksellä on toimintaa Tampereella, Helsingin Kluuvissa ja Kangasalla Pinkonlinnassa. Siellä valmistetaan pääosin yrityksen sortimenttiin (valikoima) kuuluvat tuotteet.

Yritys on kiteyttänyt toimintaansa mm. näin ”pyrimme pitämään hyvää huolta sekä lehmistä että muista tuotantoeläimistä sekä tietenkin myös hyvän ja terveellisen ruuan ystävistä”. Lähde: yrityksen nettisivut. Armas Maitokauppa toteuttaa lähiruokaguru Heikki Ahopellon näkemystä ruoan asiakasbrändistä. Hän on monipuolinen lähiruoan sanansaattaja. Ahopelolla on myös lähiruoka tv-ohjelma Liv-kanavalla. Ohjelman jaksoja voi katsoa täältä

Tampere on suosikkikaupunkini ja viimeisellä käynnillä poikkeisin Armas Maitokaupassa. Tosin nämä cafe käynnit ovat aina suunniteltuja joskus ne toteutuvat ja toisinaan ei. Tähän Armas pikaruokalaan päädyin siitä syystä, että se on lähellä Tampereen Rautatieasemaa ja paikan nimi kuulosti mielenkiintoiselta. Aloin makustella (tunnustella sanaa) nimeä jo matkalla Tuomiokirkonkadulle kuin ihmettelin tuota maitokauppa liitettä.

Armas Internet-sivulla sai sellaisen käsityksen, että liiketilassa on toiminut aikaisemmin maitokauppa. Asian todenperäisyydestä minulla ei ole tietoa. Asiakaspalvelualue antaa kyllä viitteitä siitä kun se oli lähes koko liikehuoneiston pituinen ja asiakaspöydät olivat ikään kuin käytävän varrella. Asiakaspaikkoja oli n. 25-30. Asiakaspalvelutiski toimi avokeittiönä ja vei ison alueen liiketilasta. Itse olisin remontoinut ”tiskit” kahteen osaan ja asentanut ne leveyssuuntaisesti. Armas-pikaruokapaikka oli pääväritykseltään valkoinen kuin myös tarjoiluastiat. Asiakaspöydät ja-tuolit olivat hieman korkeita paitsi ikkunasohva.

Lounaiden hinnat liikkuivat eri vaihtoehdoissa kymmenen euron alapuolella. Maistoin tarjolla olleista tuotteista kahvia ja pannukakkua (Nurmossa se on kropsua). Pannukakku oli erinomainen, mutten tiedä oliko se Kyyttöjen maitoon tehtyä (Itäsuomenkarjaa nk. suomalaista maatiaisrotua) mutta täysmaitoon sekä oikeaoppisesti siinä oli käytetty ”runsaasti” voita. Kahvi oli Tampereen Paahtimon Cuba-kahvia. Sillä on myös kahvila ja se sijaitsee saman kadun varrella kuin Armas Maitokauppa. Armas on erilainen kahvittelu tai ruokailupaikka sen lähiruoka brändin takia se vie ajatukset maalaismaiseman idylliin.

Armas Maitokauppa plussat

*Sijainti – lähellä Rautatieasemaa *Lähiruoka valikoima *Pannukakku maukas ja aito *Pannukakku ja kahvi 4 euroa *Ystävällinen henkilökunta * Henkilökunta kertoi asiantuntevasti ruoan raaka-aineista * Ruoan tekovälineinä käytetään Eco Kitchen-astioita  *Kahvia voi ostaa myös mukaansa (Take away) kuten muitakin tuotteita *Lähiruoka brändi *Glögi 1 euro *Ns. pikaruoat valmistetaan lähiruoka raaka-aineista *Santsikuppi 1 euro *Juomavesi Armas-maitopulloissa  *Sivusto Facebokissa, jossa hyvät hinnastot.

Armas Maitokauppa Miinukset

*Santsikuppi 1 € mutta myyjä otti 2 € (en tiennyt asiakkaana asiaa)*Kahviannos kallis 2 €, *Cuba-kahvi kitkerää makuuni *Korkeat asiakaspöydät * Asiakasviestit monessa paikassa (pieniä liitutauluja) *Ruoanhaju leviää asiakasalueelle (ruoanhaju tarttui takkiin).

Eco Kitchen -sarjan kaikissa tuotteissa on ympäristöystävällinen, sataprosenttisesti luonnonmateriaaleista valmistettu keraaminen pinnoite, jonka valmistusprosessissa ei vapaudu mitään ympäristölle haitallisia myrkkyjä”. Lähde: OBH Nordica - Internet-sivut

Linkkejä: Roberts Coffee Kahvilasanasto Mielenkiintoinen kahvia käsittelevä sivu Paulig Café

Cafe-arviosivusto sisältää tekijänsä näkemyksiä kahviloista ne ovat arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.
– Pentti O. Pohjola – 10.12.2013.

armaskuva.jpg