Cafe-arvio

cafe-de-paris.jpg cafepienileima.jpg

Café de Paris


Rewell Center Vaasa
Avoinna: ma – pe. klo 7.30 - 19, la. klo 7.30 - 18, su klo 11–16.
Kahvilavierailu Café de Paris 17.9.2010 n. klo 13.00 -14.00.

Palaute / Kuva tekstin lopussa.

Kahvila Café de Paris sijaitsee Vaasan ytimessä Rewell Center kauppakeskuksen torin puoleisella sivulla. Kahvilasta ja sen terassilta ovat hyvät näkymät Vaasan torielämään. Kahvilaan saavutaan kahdesta sisäänkäynnistä suoraan kadulta ja kauppakeskuksen käytävältä.

Asiakastiski on suoraan edessäsi kun astut sisään kahvilaan. Kahvila on sisustettu Ranskaan viittaavilla esineillä ja taustalla soi kohtuullisella volyymilla ranskalaiset cahansonit. Ainakin käyntihetkellä soi tällainen musiikki. Vähän joutui pinnistelemään, että kuuli ne. Johtui kaiketi siitä, että asiakkaita kahvila oli puolillaan.

Tunnelma oli tiivis: ainakin kalusteiden suhteen kahvilaan on tungettu likaa pariisilaiskahvilan pöytiä ja rautatuoleja. Yleisilmeeltään kahvila on tunkkaisen oloinen ja vaatisi pintaremonttia. Kahvila oli siivousfriikin silmillä katsottuna hieman sotkuinen tai asiakasmäärän takia se pitäisi puhdistaa avoinna olon aikana kertaalleen. Silmään pistivät myös kahvilassa olleet muutamat kärpäset.

Kahvilassa on asiakaspaikkoja n. 40- 50 lisäksi saman verran ulkoterassilla, joka on käytössä kesällä. Kahvila työllistää 5-9 henkilöä ja käynti hetkellä siellä oli paljon asiakkaita. Ilmeisesti he viihtyvät siellä kahvilan pienistä puutteista huolimatta. Asiakkaina oli kaiken ikäisiä kahvilakävijöitä.

Kahvilasta saa keittolounaita (10€), juomia, kahvia, suolaista sekä makeaa purtavaa, jäätelöitä jne. Kahvilassa on tarjolla yli 50 erilaista kahvi-ja kaakaotuotetta. Hintatasosta ei saanut selvää kun hinnat olivat monessa hintataulussa tai lappusessa. Koe maistettu kahvi ja croissant olivat hyviä, etenkin kahvi, ne maksoivat yhteensä 4.30 euroa. Kahviastia oli isomuki ja ns. santsimuki kahvia maksoi 1 euron.

Henkilökunta oli ystävällistä, heti ovella asiakasta tervehdittiin tuttavallisesti hei – sanalla. Tarjoiluastiat korjattiin suhteellisen nopeasti pois pöydistä mutta asiakkaalta lattialle lorahtaneen vesilasin sisällön siivous ei kiinnostanut henkilökuntaa. Valitettavasti joudun sanomaan, että en todennäköisesti Vaasassa vieraillessani pistäydy toistamiseen kahvilassa sen ahtauden ja lievän epäsiisteyden sekä nuhjuisen tunnelman takia.

Kahvilan Plussat

*Henkilökunta, *Tuotevalikoima, *Kahvi, *Kahvimukin koko, *Santsikupin hinta, *Keittolounaat, *Taustamusiikki soi siedettävällä tasolla.

Kahvilan Erikoisuus

Asiakastiski alue: runsaasti tavaraa ja tiski sekä kaksi kantavaa rakennuspilaria vie ison alueen kahvilasta.

Kahvilan Miinukset

Kulahtanut yleisilme, liikaa pöytiä tilaan nähden, hintataulut, lievä epäsiisteys, kärpäset, asiakkaan aiheuttamia kaikkia sotkuja lattialta ei siivottu heti pois.

.
paris2.jpg


Cafe-arviosivusto

Sivusto sisältää tekijänsä näkemyksiä kahviloista ne ovat arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.

– Pentti O. Pohjola – 19.9.2010 klo 08.00.

Bookmark and Share