Lounaskahvila Herkkukontti - Seinäjoen Torikeskus

Kauppatori 1 - 3. Seinäjoki. Avoinna arkisin 8.00 - 19.00. Lauantaisin  9.00 - 16.00.

herkkukontttikahvila.jpg

Kuva: Herkkukontin kotisivu

Torikeskus on rakennettu 1992 ja se on remontoitu vuonna 2007. Sen omistaa Citycon nimin yritys, jolla omistuksessaan kauppakeskuksia 33 ja 50 muuta kauppapaikka Suomessa sekä yhtiöllä on toimintaa Ruotsissa, Virossa ja Liettuassa.

Lounaskahvila – Konditoria Herkkukontti on 9.3.1994 merkitty kaupparekisteriin ja se toimii Torikeskuksen pohjakerroksessa. Herkkukontti ei ole siis pelkkä kahvila vaan sillä on myös lounaita tarjolla. Lisäksi palvelualueen takana on täyskeittiö, joka kykenee toimittaan myös tilauksesta asiakkaille konditoriatuotteita.

Kahvila puolella on kohtuullisen suuri valikoima leivoksia, suolaisia kahvilisukkeita ja piiraita. Hinnat ovat kahvila tuotteissa 2- 5.80 euron välillä mutta peruspullatuotteissa ei ollut hintoja vaikka muuten tuotteilla oli hinnat hyvin näkyvissä. Asiakaspalvelualue on selkä sekä opastettu. Asiakas tietää ensisilmäyksellä kahvilan ja lounasalueen aloituspään.

Testituotteina nautin kinkkupiiraan ja isokupin kahvia (kahvi 1.70 ja piiras 2.70 = 4.40 €). Kinkkupiiras oli erittäin herkullinen, sitä oli tarjoilulautasella suurehko pala. Myyjä päätti myydä lopun piiraasta samaan hintaan (2.70) vaikka se oli tupla-annos. Todeten, että ”kyllä tämä varmaan syödyksi tulee”. Itse kahvi oli normimakuista eikä se siis ei ollut makuuni. Kuten olen todennut näissä kahvila-arvioissa aiemmin, että olen vahvan kahvin ystävä.

Kahvilassa on runsasvalikoima eri teelaatuja ja asiaan kuuluvia välineitä myynnissä. Kahvilatyöntekijä kertoi muitta mutkitta kahvilasta kun kysyin sen toiminnasta. Itse miljöö ei ole houkutteleva kun kahvila sijaitsee rullaportaiden viedessä sekä kalusteet olivat ruskean, mustan sekä kromin sävyisiä.

Avaruutta tilassa on sen sijaan huikeasti kun pohjakerroksesta voi ihailla kauppakeskuksen lasikaton kautta aurinkoista (käynti hetkellä) taivaankantta. Herkkukontti on oiva pysähdyspaikka shoppailun lomassa mutta sen sijainti pohjakerroksessa ei pysäytä hetken mielenjohteesta asiakkaita kahvilaan.

Kahvilan Plussat
Kinkkupiiraspala oli herkullinen.
Selkeä myyntialue.
Hyvä valikoima erilaisia teelaatuja, myynnissä.
Hyvä valikoima makeita ja suolaisia, konditoriatuotteita.
Myyjä palvelualan, ammattilainen.
Humoristinen yrityslogo.
Lasten syöttötuolit
Tilassa avaruutta ylöspäin: näkee kauppakeskuksen lasikaton kautta taivaankannen liikkeet.

Kahvilan Plussat - Miinukset
Hinnat muuten hyviin esillä mutta eivät peruspullatuotteissa.

Kahvilan Miinukset
Kahvi normikahvia.
Häiritsevät rullaportaat ja kauppakeskuksen kuulutukset.
Kahvikuppi ja lisuke ovat samalla alustalla, lopputulos sotkuinen(työmaaruokalan kahviastiat).
Hiostavat keinonahkaiset tuolit sekä muut kalusteet kolkkoja.
Itsepalvelu.

___________________________________

Kahvilaelämää sivusto sisältää arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien  kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen ja on kävijänsä henkilökohtaisia arvioita. - Pentti O. Pohjola -

Bookmark and Share