Cafe-arvio

leimacafe.jpg

Kahvila Nostalgia, Tampere

Itäinenkatu 7 Tampere
Avoinna: ma.-pe. klo 7.30-18 la.-su. klo 12-20. Kesäsunnuntait 1.6.-15.8. suljettu.

Cafe-arvion palaute


Kahvila Nostalgia sijaitsee Tampereen Finlaysonin alueella Siperian liiketilassa, joka toimi aiemmin kehräämönä. Se muutettiin vuonna 2001 Liikekeskus Siperiaksi. Alue kuuluu Tampereen historialliseen tehdasmiljööseen. Nykyisin siellä on monenlaista yritystoimintaa. Kahvila Nostalgia toimii Finlaysonin ajan kutomon värjäämössä, siinä tarkoituksessa se oli vielä 1980-luvulla. Kahvilayrittäjä Laura Mannonen valittiin mm. vuoden 2010 Mrs. Finlaysoniksi.

Kahvilaan saavutaan liikealueen ”aula” alueelta. Kahvilan miljöö on sovitettu yhteen nykyajan sekä historian kanssa. Asiakaspaikkoja kahvilassa on n. 80. Sieltä saa aamiaista, lounasruokaa ja kahvilatuotteita. Kahvilassa tuotetaan myös leivonnaisia kahvilan tarpeisiin. Kahvila on sisustettu ruskean sävyisesti sekä vanhanajan esineitä on esillä. Vanha-ajan esineitä on siellä täällä, olisi ehkä kokonaisuuden kannalta hyvä, että ne olisivat yhdessä paikassa kahvilassa. Nyt kun ne ovat hajallaan kahvilassa niin ne tuovat levottoman tunnelman asiakasalueelle.

Kahvila ei ole pikakahvila tuotteiden nauttimiseen ja miljöön aistimiseen pitää varata aikaa. Asiakkaita tuli ja meni sekä siellä ei ollut pöydissä asiakkaita käyntihetkellä sunnuntai-iltapäivällä (klo 15.00) mutta muuten henkilökunta oli mukavan ystävällistä. Kahvilaan astuttaessa asiakas huomaa heti miten siellä toimintaan ja tuotteet ovat selkeästi esillä. Tuotteita on runsaasti juomista suolaisiin ja makeisiin leivonnaisiin. Kahvilan hinnat liikkuvat 0.99 eurosta 4.50 euroon. Lounasta voi nauttia 7.50 eurolla. Kahvila on oiva kohde Finlaysonin alueella, suosittelen. Yrityksen kotisivu - Finlaysonin alueen kotisivu.

Kahvilan Plussat

*Selkä asiakastiskialue. *Tuotteiden runsaus. *Kahvimuki iso – hinta 1.30 euroa. *Kahvilassa oli kotireseptipullat: voisilmäpulla, korvapuustit jne. *Ystävällinen henkilökunta. *Siisti asiakasalue.

Kahvilan Erikoisuus

*Pirun Väkevät Pohjalaiset makeiset (Pippuri – salmiakki) Makeistehdas Namitupa, Ilmajoki.

Kahvilan Miinukset

*Sisustusesineistön rauhattomuus. *Itsepalvelu. *Kahvi laihaa makuuni olen vahvan kahvin ystävä. *Kahvilan työtilojen näkyvyys häiritsee kokonaisuutta.

Cafe-arviosivusto

Sisältää henkilökohtaisen käsityksen Seinäjoen tai muiden paikkakuntien  kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.
Nurmo 29.8.2010
Pentti O. Pohjola

Kahvila kuvia

nostalgia1.jpg nostalgiasali.jpg
nostalgiatiski.jpg nostalgiatiski2.jpg
Bookmark and Share