aarlalogo.jpg
Kuva: Pentti O. Pohjola.
Aarla kahvila ja leipomo, Lapua

Kauppakatu 3 LapuaAvoinna: ma - pe 8-18, la 8.30-15, su suljettu. Asiakaspaikkoja 30. Omistaa: Tiina Turja Ky Lähde: Kaupparekisteri.

Kuvat tekstin lopussa.

Kahvila Aarla sijaitsee Lapua ydinkeskustassa omassa liikekiinteistössä. Kahvila itse mainostaa itseään tyyliltään Retro – henkiseksi mutta asiakassohva ja muutama turkoosivärinen kuva seinällä ei sitä sellaiseksi tee. Sisään astuttaessa asiakas näkee helposti kahvilan palvelutiskin, muuten se on itsepalvelu periaatteella toimiva. Yleisilmeeltään se on beesisävyinen ja liikeilme tarvitsisi ns. stailausta.

Liikeidea ei selvinnyt ensi näkemältä: onko siis kyseessä leipomomyymälä vai kahvila tai sen yhdistelmä. Pöytäalue erottui selvästi muusta kahvilasta kun lattia oli korkeammalla muusta liiketilasta. Kalusteet olivat kevyitä kromin ja puujäljitelmän (?) yhdistelmiä mutta mistä idea tuoda baaripöytiä ja-tuoleja tilaan, jotka eivät toimineet kokonaisuuden kanssa. Kahvilan ilta, aamu tai välisiivous oli jäänyt tekemättä kun sokerimuruja oli pöydillä ja lattialla se antoi epäsiistin kuvan kahvilasta.

Leipomotuotteita oli esillä kohtuullinen määrä, ja hinnat samoja kuin muissa käymissäni kahviloissa. Kahvilan työntekijät olivat vähän ”väsähtäneitä” tällaisessa palvelutehtävässä odottaa heidän olevan iloisia tehtävässään (hymy pelastaa kaiken) puheliaisuus ei siinä yksin riitä tuomaan ”asiakasrupattelua”. Käyntihetkellä (n. klo 11.00) vähän asiakkaita ja he ostivat pääasiassa leipomotuotteita.

Asiakkaan kysyessä tuotteen koostumusta niin myyjä ei tiennyt sitä ja eikä tietoa löytynyt edes tarkistuslistasta. Tuotetestaus: ostamani karjalanpiirakka oli maukas mutta kooltaan pienehkö sekä kahvi oli normimakuista ja kaikki tämä yhtensä 2.20 euroa.

Muista mahdollisista kahvilatuotteista ei saanut kokonaiskäsitystä kun hinnastotaulu oli kätketty seinälle, jossa ei ollut kunnon näköyhteyttä asiakkaalle. Palvelutiskin yhteydessä olevat tuoteryhmälasikossa hinnat olivat hyvin esillä. Palaako satunnainen asiakas kahvilaan? Ehkä jos tarkoituksena on vain juoda kahvit.

Aarlan kahvilan plussat

Luonnonvalo tulvii ikkunoista.
Kahvimukit olivat reilun kokoisia.
Asiakassohva.
Kahvi oli normaalin makuista (raikasta) ei tunkkaista makua.
Hinnat kohdallaan.

Aarlan kahvilan miinukset

Yleisilme tarvitsee ns. stailauksen.
Epäsiistit asiakaspöydät.
Myyjän tuotetietoisuus.
Karjalanpiirakan koko (coctail - koko).
Kahvi makuuni laihaa.

Kahvitietoa Pohjalainen kahvipaahtimo

aarla1.jpg aarla2.jpg
Kuvattu 13.2.2010 Kauppakatu 3, Lapua
aarla3.jpg aarla4.jpg
Kuvat: Pentti O. Pohjola.
Kahvilaelämää sivusto

Sisältää arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen ja on kävijänsä henkilökohtaisia arvioita.

- Pentti O. Pohjola - 14.2.2010 klo 08.00.

Bookmark and Share