Kuva: Pentti O. Pohjola 27.2.2010 klo 10.32.

Café Mondeo Oy, Seinäjokipienimondeo.jpg

Lounaskahvila. Herralankatu 29, Seinäjoki. Puhelin (06) 423 5444

Avoinna: 24 tuntia. Henkilökuntaa: 10 – 19. Lähde yritysrekisteri.

Asiakaspaikkoja arviolta n. 80 ja kesäterassi n. 20.

Lounaskahvila Mondeo sijaitsee Seinäjoen kaupungin keskustan ulkopuolella Joupin kauppakeskittymässä, Suupohjan tien varrella. Yritys on merkitty kaupparekisteriin 22.12.1993 ja on osakeyhtiö. Mondeo ei toimi kauppakeskuksen yhteydessä vaan sillä on oma liikekiinteistö. Yrityksen yhteydessä on myös polttoaineen myyntiä. Tosin sillä ei ollut asiakashavainnoin perusteella selkeää yhteyttä yrityksen toimintaan.

Kahvila on vaikeasti tavoitettavissa julkisilla liikennevälineillä ja asiakaskunta saapuu omilla autoillaan kahvilaan tai ovat ohikulkumatkalla. Café Mondeo näyttää olevan suosittu paikka kun sillä on hulppea kesäterassi ja nuoriso fanittaa sitä IRC-Galleriassa nimellä: Mondeo on toinen koti. Käyntihetkellä aamulla klo 10 siellä oli jo asiakkaita kohtalaisesti sekä osa näytti olevan kanta-asiakkaita.

Yleisilmeeltään asiakastilat olivat valoisia: ikkunoiden vuoksi sekä kalusteiden verhoilut olivat viininpunaisia. Kalusteet olivat kahvila tarkoitukseen tarkoitettuja kalusteita, pyökkijäljitelmiä (?). Erikoisuutena kahvilassa oli televisio arviolta n. 50” ja lasten pelikone asiakkaiden käytössä. Kahvilasta löytyy myös paljeovilla suljettavia ”kabinettitiloja”, jotka olivat asiakkaiden käytössä.

Kahvilan palvelualue on asiakkaan nähtävissä heti sisään astuttaessa ja linjaston toista puolta käytetään todennäköisesti lounastarjoiluun. Hintamerkinnät kyllä löytyvät mutta lounastarjoilun alkua ja päättymisilmoitusta en huomannut palvelualueen viesteissä. Hinnat ovat samaa tasoa kuin muissakin ”ratsaamissani” kahviloissa (onko Seinäjoella todella kahviloiden hintakartelli?) eli siis eurosta ylöspäin sekä tuotevalikoima oli kohtuullinen kahvilassa. Palaako satunnainen kahvila-asiakas takaisin kahvilaan: sanoisin, että kyllä jos se on matkanvarrella.

Café Mondeon plussat

Voisilmäpulla oli herkullinen tuli mieleen äidin leipoma pulla.
Kahvi hyvää ehkä hitusen verran väkevämpää saisi olla mutta se oli tuoreen makuista.
Pinnat siistit lounaskahvilassa.
Isokahvi ja voisilmäpulla 3.00 euroa.
Suolaisen vaihtoehdon valikoima oli runsas.
Lasten pelikone: täyttää lapsiasiakkaiden hetkellisen tekemisen puutteen kahvilassa.
Savuton kahvila.
Vaatenaulakot.
Runsas asiakaslehtivalikoima.

Café Mondoen miinukset

Hintamerkinnät yhtenäiseksi.
Hätäiset asiakkaat.
Ole hyvä ja kiitos-sanat eivät kuuluneet kahvilantyöntekijän sanastoon.
Sisääntulo oven edusta oli jäänyt huoltamatta: jäinen ja liukas.
Hieman alakuloinen ilme kahvilassa (ilmeen stailausta).
Liikaa kahdeksan hengen pöytäryhmiä ehkä ne ovat nuorisoasiakkaille mieleisiä.

Bookmark and Share