Cafe-arvio

valo1pieni.jpgKahvila Valo - Tampere

Omistaja: Vivabarista Oy
Puutarhankatu 11
Tampere
Avoinna: ma. 11 - 21 Ti. 11 - 22 Pe. 11 – 24 La. 11 – 01 Su. 11 – 15.
www.kahvilavalo.fi

Bookmark and Share

Palaute

Kahvila Valo sijaitsee Tampereen keskustassa 100-vuotiaan Pantin talossa. Kävelymatkan päässä kahvilasta ovat Finlayson ja Vapriikin kulttuurikohteet. Kahvila on ”kulttuurikahvila”, jossa on myös seinillä taidenäyttelyitä ja elävää musiikkia sekä pienimuotoisia esityksiä järjestetään säännöllisesti asiakkaille.

Kahvila on sisutettu retromaisesti erilaisilla vanhoilla huonekaluilla pöydillä, sohvilla ja tuoleilla. Palvelutiski on uusvanha, jossa myynnissä olevat tuotteet ovat hyvin esillä. Kahvilassa panostetaan erityisesti kahvi sekä teelaatuihin, palveluun ja kotoiseen tunnelmaan. Kahvilan isäntä restonomi Pekka Heinonen on osallistunut useisiin baristakilpailuihin. Kahvilassa suositaan paikallisia pienpaahtimoita kuten mm. tamperelaista Mokkamestareita.

Kahvilan tunnelma oli hieman nuutunut keskipäivällä ja tuotteita oli lasivitriinissä vähän tarjolla lähes kaikki juustoperustaisia. Hintatasosta ei saanut ensisilmäyksellä selkoa kun hinnastot olivat sekavasti eripuolilla palvelutiskiä mutta eri kahvila-arvioissa kahvilaa pidetään hinnoiltaan Tampereen keskitasoa korkeampana. Itse maistoin normaalia kahvia, joka oli makuuni sekä korvapuustin, joka oli herkullinen. Kaikki tämä maksoi yhteensä 4.80 € kun Kahvila Metsossa se oli 3.60 €. Mutta kahvilatuotteet ja kahvinmäärä eivät olleet yks’ yhteen.

Kahvilasta näkemäni valokuvat antavat toisenlaisen kuvan kahvilasta kuin itse paikanpäällä käytynä. Käyntiajoitus ei ollut kenties hyvä kun paikalla oli muutamia asiakkaita. Kahvila on tunnelmaltaan ehkä käynti ajankohdasta riippuvainen, iltaisin tunnelma kahvilassa voi olla toisenlainen. Kahvilassa valmistetaan kahvilisukkeita paikan päällä: suolaiset, makeat leivonnaiset ja muut kahvin kyytipojat.

Kahvilassa voi myös viettää aikaa viinilasin ääressä joko yksin tai ystävien seurassa sekä sunnuntaisin siellä on aamiaisbrunssi. Kahvinautinto ei pääty kahvilaan vaan sieltä voi ostaa myös pienkahvipaahtimon kahveja kotiin vietäväksi papuina tai haluttuna jauhatuksena. Kahvilaa voi suositella leppoisaan oleskeluun tai ystävien tapaamiseen kahvin äärellä. Kesällä oman lisänautinnon suo kahvilaterassi, joka on sen sisäpihalla.


Lisää kuvia: Kahvila Valo

Kahvilan Plussat

*Kahvi ja korvapuusti olivat herkullisia * Rento tunnelma *Kahvilan kulttuurivirikkeet *Kahvilassa valmistetut tuotteet *Ei taustamusiikkia *Henkilökunta *Miljöö *Pienkahvipaahtimojen kahvin ostomahdollisuus *Sunnuntain aamiaisbrunssi.

Kahvilan Miinukset

*Hinnastot hajallaan palvelutiskillä *Niukka tuotevalikoima pe. 25.3. klo 12 – 13 vain juustopohjaisia suolaisia tuotteita tarjolla peruspullan lisäksi *Asiakastoilettien sijaintia asiakas ei näe ensisilmäyksellä.

kahvilavalo3pieni.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kahvilavalo2pieni.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cafe-arviosivusto sisältää tekijänsä näkemyksiä kahviloista ne ovat arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.
Nurmo 3.4.2011
Pentti O. Pohjola