Cafe-arvio

Cafe Siilinkari, Tampere

siilinkarikuvapieni.jpgHämeenkatu 9 33100 Tampere

www

Palaute linkki cafe-arvio

Puhelin 020 770 2489
Avoinna Ma-Pe 07.00-21.00. Aamiaistarjoilu klo 07.00-10.00.
La-su 08.00-19.00. Aamiaistarjoilu klo 08.00-11.00.

Kuva kollaasi on tekstin lopussa. Kaikki kuvat tällä sivulla ovat Linkosuon Internet-sivulta.

Café Siilinkari on toiminut Tampereen keskustassa vuodesta-60 sekä se kuuluu tamperelaiseen Linkosuo konserniin. Yhtiöllä on monenlaista yritystoimintaa: leipomo, kahvila-ravintola, juhlapalvelua ja välipala-automaatteja. Café Siilinkari on Tampereen pääkadun varrella keskeisellä paikalla Tamperetta ja se saavutettavuus on eriomainen eri liikennevälineillä. Kahvila ei ole täysin perinteinen kahvila vaan se on yhdistelmä, jossa on saatavilla lounaita ja kahvilatuotteita.

Hämeenkadulta tultaessa kahvilatilaan uusiasiakas näkee heti kahvilan toimintaperiaatteet: tarjoilualueen, hinnastot, itselleen sopivan pöydän ja tuotteet ovat selkeästi esillä hintoineen. Kahvilaan kuuluu myös katettu sisäpiha-alue, tällä sisäpihalla on myös kauppaliikkeitä. Café Siilinkarin nimihistoria ei ole tiedossani mutta sen niminen luoto on Näsijärvellä.

Kahvilassa on viitteitä tähän järvimaisemaan, mm. ikkunoissa on mukailtuja ”verhoja” laivojen purjeista sekä sininen istuin tekstiiliväri. Kahvilassa on n. sata asiakaspaikkaa kun otetaan Hämeenkadun kesäterassi huomioon. Kahvila kalusteet ja pöydät tarvitsivat ilmeen kohotuksen kun ne olivat kuluneen näköisiä sekä ehkä pöytiä on liikaa. Asiakasalue tuntui tästä syystä ahtaalta. Kadunpuoleinen kahvilaosa ei houkuttele kahvilassa oleiluun.

Sisäpiha-alue sopii sellaiselle asiakkaalle, joka haluaa vetäytyä lehden, tablettitietokoneensa lukuun tai rupatteluun ystäviensä kanssa. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Lisäksi siisteyttä kahvialassa pidettiin yllä aktiivisesti. Kahvilassa oli keskipäivällä kaikenikäisiä asiakkaita sekä paikallinen ”toriparlamentti” näytti kokoontuvan siellä. Esillä olleet tuotteet olivat herkullisen näköisiä ja maistettu kahvi sekä kotipulla (4.30 €) olivat hyviä. Tampereen kahviloiden hintatasoa on vaikea arvioida mutta peruskahviin kuului myös ns. santsikuppi.

Kahvilasta saa myös aamiaista kahdella tavalla. Ranskalaiseen aamiaiseen kuuluvat Café Au Lait, croissant (uunituore), marmeladia sekä tuoremehua. Hinta tälle aamiaisvaihtoehdolle on 5,20 euroa. Buffetaamiaiseen kuuluvat: puuroa, kahvia/teetä, jogurttia, mysliä, kinkku-juustosämpylä, nakkeja, lihapullia, munakokkelia, cocktailpiirakoita. Tämän monipuolisen aamiaisen saa 7,40 eurolla. Lasten (4-10v.) aamiaishinta neljä euroa ja perheelle (kaksi aikuista ja kaksi alle 10 vuotiasta lasta) 19 euroa. Kahvilassa kannattaa vierailla jos haluaa aistia tamperelaista kahvila atmosfääriä (tark. mm. tunnelmaa).

Kahvilan plussat

Santsikuppi, tuotteet hyvin esillä, tuotehinnat hyvin asiakkaan vertailtavissa, pöytien siistiminen aktiivista, palveluhenkinen henkilökunta, hyvä aamiaiskohde mm. kaupunkiin saapuville (rautatieasema on lähellä), edullinen lounaspaikka, koe maistettu voipulla ja kahvi tuoreita, buffetaamiainen on edullinen, laaja erikoiskahvivalikoima.

Kahvila-asiakkaan anonyymikommentti

”Lounaspaikkana edullinen kahvila”.

Kahvilan plus/miinus

Alkoholianniskelu. 

Kahvilan erikoinen

Isokokoinen tiffany-lasiteos.

Kahvilan miinukset

Liikuntarajoitteisille hieman hankala asiakasalue, itsepalvelu, ahtaat pöytävälit, kahvi makuuni keskivahvaa, kassahenkilö ei tarjonnut kuittia ostoksesta asiakkaalle.

Cafe-arviosivusto: sisältää tekijänsä näkemyksiä kahviloista ne ovat arvioita Seinäjoen tai muiden paikkakuntien kahviloitten tunnelmasta, hinnoista ja viihtyisyydestä. Uusi arvio ilmestyy tekijänsä satunnaisten kahvilavierailujen jälkeen.
– Pentti O. Pohjola – 5.3.2013.

linkosuokahvilakollasasikeskikoko.jpg


Cafe Kahvipuu, Kokkola, nappi toimii linkkinä sivulle.

kahvipuunappilinkki.jpg