Pormestarinkadun kahvila, Kokkola


Pormestarinkatu 5, Kokkola

Avoinna: kesäaikaan 1.6.–31.8.

ma–pe klo 10–19 la klo 9–16 su. klo 11–16.

Kahvila avoinna 22.8. 2010 lähtien su. klo 11.00 - 16.00.

Cafe-arvion palaute

Pormestarinkadun kahvila sijaitsee Kokkolan ns. vanhassa kaupungissa Neristanissa. Kauppatorilta sinne on matkaa n. 250 metriä ja se on keskustassa. Kahvilan tiloissa on toiminut aiemmin Keski-Pohjanmaan Osuuskaupan myymälä ja siinä on ollut myös kirjapainotoimintaa.

Yrittäjä Ulpu Välikangas on pitänyt kahvilaa avoinna kesäisin kolme vuotta ja talvisin se on avoinna sunnuntaisin. Kahvilassa on esillä historiallisia esineitä niin Kokkolan ravintolatoiminnasta kuin osuuskauppatoiminnasta sekä kahvilan seinillä on myös valokuvia Kokkola historiasta.

Kahvila on sisustettu menneen ajan kalusteilla ja on viihtyisäpaikka. Kävijän on syytä varautua istumaan kahvikupposen ääressä pitempään jos aikoo tutustua kahvilan sekä Kokkolan historiaan. Kahvilanpitäjä kertoo auliisti myös kahvilansa esineistöstä asiakkaalle. Kahvilalla on myös viehättävä kesäterassi sen sisäpihalla. Kahvilassa on tarjolla kevyitä lounaita, virvokkeita, kahvia sekä niiden lisukkeita.

Kahvilan kahvilisäkkeet tulevat leipomoista mutta suolaiset yms. leivotaan paikanpäällä. Kahvilaan sisään mentäessä astuu toiseen maailmaan ja kahvi sekä muut nautinto-ostokset tarjoillaan pöytiin. Kahvila on ehdottomasti tutustumisen arvoinen Kokkolassa. Toivottavasti kesämatkailijat ja kokkolalaiset ottavat tämän kahvilan omakseen. Kahvila on ympäröivän hälinän keskellä rauhallinen ja hyvän mielen saareke. Kahvilan kotisivu

Kahvilan Plussat

*Kahvi on tuoreen raikasta. *Pöytiin tarjoilu. *Hintataso kohtuullinen. *Miljöö: esineet, valokuvat yms. *Kahvilan terassi on hieno keidas kesällä. *Palvelu: omistaja on paikansielu. *Koe maistettu kahvipulla maukas. *Asiakkaiden kanssa pääsee mutkattomasti juttusille. *Asiakkaita varten ovat vesikannut pöydissä. *Kangasliinat pöydissä.

Kahvilan Miinukset

Ei miinuksia.

Pormestarin kahvilan-arvioinnin palaute

Pormestarinkadun kahvila kahvila-arviointiini saamani palaute
Palautteen antaja ei ollut jättänyt yhteistietojaan niin, että olisin voinut ottaa yhteyttä häneen sähköpostilla, joten teen sen nyt poikkeuksellisesti näin julkisesti, pohdinnan jälkeen. Yleensä en kommentoi nimimerkki-kirjoittajien palautteita mutta tässä tapauksessa särähti korvaani se, että kirjoittaja sanoo, että kahvila-arviointi on ”hiukan harhaanjohtava”.

Palautteen antajan olisi pitänyt huomata artikkelissa ja valokuvissa oleva vuosiluku 2010. En ole tämän jälkeen käväissyt Pormestarinkadun kahvilassa. Olen kirjoittanut tämän artikkelin siis n. neljä vuotta sitten ja sen jälkeen varmasti moniasia on muuttunut kahvilassa. Nämä kahvila-arvioinnit ovat aina henkilökohtaisia näkemyksiäni, siitä, että miten minä olen kokenut kahvilamiljöön etc. Koskaan ne eivät perustu muihin tekijöihin.

Itse kun kävin, elokuussa 2010, kahvilassa, kahvilayrittäjä kertoi, että kahvilassa olevat esineet: astiat sekä kalusteet ovat vanhoja kokkolaisten ravintoloiden esineistöä. Palautteen muuta asiasisältöä en muuten kommentoi kuin siltä osin, että pöydillä olevat vesikannut ja lasit olivat tuolloin lasia kun itse kävin kahvilassa sekä kahvilan yksi perinne on se, että asiakasta palvellaan pöytiintarjoilulla. Kahvilan ”henki” ei ole itsepalvelukahvila.


Teksti: Pentti O. Pohjola Seinäjoki 14.7.2014

Nimi tai nimimerkki:
Kesävieras

Vapaa palautealue Kirjoita aivan omin sanoin.:
”Arvio on hyvä mutta hiukan harhaanjohtava: menimme kahvilaan vierailemme kanssa elämyksen toivossa. Sisäpiha tarjosikin ihanan keitaan hellepäivänä. Mutta: miksi ihmeessä kahvilassa ei ole panostettu astioihin? Vesikannu ja vesilasit olivat muoviset. Kahvikupit mitäänsanomattoman karua sarjaa. Mistä tahansa saisi nykyään vaikka käytettynä ajan henkeen sopivia astioita, kannuja, laseja, kuppeja! Pöytiintarjoilu oli hidasta. Olisi ollut melkein kivempi ja käytännöllisempää, jos kahvin ym. olisi saanut mukaan tiskiltä. Henkilökunta ei lisäksi osannut kertoa, mitä leivonnaisissa on sisällä”.

Kuvia kahvilasta - kuvat isomassa koossa täällä

kuva2.jpg kuva3.jpg
kuva5.jpg kuva6.jpg
kuva8.jpg kahvilakla1.jpg
Bookmark and Share