Myllerrys

Sunnuntai 7.4.2024 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgKotimaamme on monenlaisen myllerryksen kourissa, kun oikeistohallitus pemistää kaikki työelämän pelisäännöt uusiksi lakiteitse. Vielä ei tiedetä mitä sieltä hallituksen myllystä lopulta tulee. Tiedotusvälineissä liikkuu arvailuja, että kaikki elämän osa-alueet ovat Orpon - Purran leikkuulaudalla.

Thatcherilaista oikeistotalouspolitiikkaa on luvassa kovalla kädellä haastattelulausunnot viestivät sellaisia visioita, että vuoden 1990-luvun laman aikana tehdyt talouspoliittiset toimenpiteet kalpenevat tämän tulevan taloushoitokuurin rinnalla.

Näyttää siltä, että tämän valtiontalouden saksinnan tulevat maksamaan pääosin kaikista vähäntuloisimmat kansalaiset niin kuin se aina on ollut kautta maamme historian.

Skenaarioita on solkenaan julkisuudessa, että meitä kansalaisia työnnetään syvemmälle epävarmuuden tilaan kaiken muun lisäksi. Nykyisessä tilanteessa väkisin ajatukset menevät epäilevään suuntaan millainen tulevaisuus meillä kansalaisilla tulee olemaan. Todennäköisesti Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö -yhdistyksen ja muiden ruokapankkien jonot tulevat kasvamaan entisestään sekä heidän mahdollisuutensa avustaa kansalaisia tulevat kapenemaan.

Suomalaisia ei ole vielä näkynyt kadunkulmilla kolikkoja kerjäämässä mutta tullaanko sellainenkin päivä vielä näkemään? Toivottavasti ei mutta signaalit tällä yhteiskuntamme epävarmuuden ajanjaksolla, jota nyt elämme, näyttävät siltä, että ihmisten vaikeudet omassa elämässään kasvat sietämättömän koviksi.

Ihmisten talousvaikeudet kumuloituisivat (kasaantuisivat) ehkä niin, että sillä olisi vaikutuksia kulutuskäyttäytymiseen kuten (mm. ruokaostokset), kodinhankinnat, rakentaminen jne., joka lähettäisi ikään kuin aaltoliikkeen teollisuuteen aiheuttaen työvoimatarpeen vähenemistä tai työttömyyttä kansalaisille. Valitettavasti kaikki liittyy kaikkeen, yhteiskunnan rattaiden pyörimiseen tarvitaan kaikki rattaat, jos yksi ratas lonksuu, niin silloin koko yhteiskunta on epävakaassa tilassa. Toisin sanoen yhteiskunnan kaikki osatekijät pitää olla planssissa, että yhteiskunta kykenee rullaamaan hyvinvointiyhteiskuntana.

Skenaario (Lähde Kielitoimiston sanakirja: tiettyihin olettamuksiin pohjautuva ennuste)

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 225 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka