Suomi on poliittisesti karilla

Sunnuntai 18.2.2024 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgSuomi on saanut 13. presidenttinsä, joka astuu virkaansa 1.3. aika näyttää kuinka Stubbin ”yhdistävä tekijä” slogan toteutuu käytännössä. Tehtävä on vaativat nykyisessä maailman ja Suomen tilanteessa, jossa kaikkialla ovat sukset ristissä. Lisäksi kun presidentti on instituutiokuplassa (mm. tapajärjestelmä) niin, että taitaa jäädä muutamat triathlonkisat väliin kuuden vuoden aikana sekä minkäänlaista yksityisyyttä ei ole tehtävässä eli ”lasiseinäinen” elämä on edessä koko Stubb-perheellä.

Yhdistävää tekijää tarvittaisiin nyt kun hallitus on ajanut Suomea poliittisesti karille työntekijöiden järjestöjen kanssa. Nokkapokkaa käytiin torstaina (15.2.) Ylen A-Talk ohjelmassa, jossa oli ministeri Rydman, Suomen Yrittäjät järjestön Pentikäinen, Teollisuusliiton Aalto ja puoluejohtaja sekä kansanedustaja Andersson. Vastapuolet ovat näkemyksissään kaukana toisistaan niin kuin itä on lännestä.

Ei uskoisi, ellei kuulisi, että hallituksen ministeri Rydman, joka on puolueloikkari (Kokoomus heitti hänet puolueesta ulos väitettyjen henkilökohtaisten sekoilujen vuoksi), häpeämättä syytti Anderssonin puolueen yhteiskunnallisia näkemyksiä valehteluksi. Ministerin kehonkieli viesti suuresta ylimielisyydestä vastapuolen keskustelukumppaneita kohtaan. Teollisuusliiton Aalto joutui huomauttamaan ministerille, että poliittisten lakkojen takana on myös laajajoukko työntekijäjärjestöjä ei yksistään SAK:n kuuluvat järjestöt.

Ministeri Rydman on täysin historiaton (Lähde Kielitoimiston sanakirja; joka ei tunne historiaa; jolla ei ole ymmärrystä historiasta; joka ei ota historiaa huomioon). Tosin hän taitaa olla ylimielisyydessään tietoisesti muistamaton vuoden 2016 tapahtumista (Faktateksti kirjoituksen alapuolella) ja hänen täytyy näyttää, että hän on perussuomalaisten arvoinen rautanyrkki.

Hallitus on ajanut jääräpäisyydellään ja Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n tuella Suomen työntekijäjärjestöt äärimmäisiin keinoihin, joita lakot aina ovat. Näyttäisi siltä, että luottamus osapuolten välillä on hyytävän jäätävää, joka ei palaudu kunniallisesti. Yhteiskunnalliset asiat ovat aina erilaisten näkemysten ratkaisemista molemminpuolisilla myönnytyksillä tai sovitteluratkaisuilla.

Suomen oikeistohallitus ajaa thatcherilaista (Britti pääministeri 1979–1990) talous ja-sosiaalipolitiikkaa. Kyseinen pääministeri hajotti Brittien ammattiyhdistysliikkeen ja harjoitti sellaista sosiaalipolitiikkaa, jolloin palkansaajat ja vähäosaiset kärvistelivät toimeentulon rajamailla tätä Suomen hallitus, on nyt toteuttamassa Orpon - Purran talous ja-sosiaalipolitiikalla kotimaassamme.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 286 otsikko mukaan luettuna.

Kilpailukykysopimus (eli kiky-sopimus)

Vuonna 2016 ammattiyhdistysliike teki historiallisen vastaantulon, kun se neuvotteli kolmikantaisesti kiky-sopimuksen ” Lähde SAK:n nettisivut: Kilpailukykysopimus (kiky-sopimus) on kesällä 2016 solmittu työehtosopimus, jonka avulla pyrittiin parantamaan Suomen talouden kilpailukykyä ja työllisyyttä. Sopimus sisälsi palkkatason jäädyttämistä, työajan pidentämistä, lomarahojen leikkauksia ja työnantajamaksujen vähentämistä. Aluksi tarkoituksena oli pidentää päivittäistä työaikaa puolella tunnilla, mutta neuvottelujen myötä pidennys kutistui lopulta puoleen tuntiin viikossa”  

 

Avainsanat: Politiikka