Poliittinen sana helisee

Sunnuntai 4.2.2024 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgPresidenttipeli on kierroksillaan erilaisilla median alustoilla mutten mene nyt sananhelistimille vaan nostan muutaman vivahteen poliittisista virtauksista. Presidenttiäänestyksessä on nähty monenlaisia merkintöjä äänestyslipuissa. Tunnettu toimittaja oli koristanut lipun punaisella huulikuvalla, hän julkaisi valokuvan aiheesta viestipalvelu X:ssä.

Median ilakoidessa aiheesta tämä toimittaja perusteli asiaa sillä, että hän on politiikan toimittaja eikä ole kymmeneen vuoteen piirtänyt numeroita äänestyslippuun. Äänestykset ovat salattuja eikä kukaan tule tietämään ketä olet äänestänyt ellet riemuissasi palajasta itse äänestyssalaisuuttasi.

Herää kysymys miksi sitten vaivautua äänestysuurnalle, jollei äänestä tosissaan. Itse yksinkertaisesti en lähestyisi äänestysuurnaa, jos mielessä olisi sellaiset ajatukset kuten mm. tällä toimittaja Sanna Ukkolalla. Aikoinaan hän lässytti Ylen kanavilla näsäviisaudellaan mutta onneksi hän lähti muualle sanahelinää helistämään. Toinen sananhelistäjä oli Ylen Ykkösaamussa haasteltavana.

Haastattelussa pääministeri Orpo väitti silmät kirkkaana kuten muissakin julkaisussa, ettei hallituksen ”työmarkkinauudistukset eivät vaikuttaisi palkansaajien elämään tai puuttuisi heidän etuihinsa”. Saman hän on todennut muissakin julkaisuissa kuten Kauppalehden uutisessa 1.2.2024. Se on selvää, että Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n hallitustavoitteet, jotka hallitus on ottanut omakseen, viedään maaliin laki teitse. Samainen pääministeri vakuutti, että Eduskunnan ulkopuolella olevat tahot kuten ammattiyhdistysliike ei tule vaikuttamaan demokraattisesti valitun eduskunnan enemmistön tahtoon ja sitä kautta hallitukseen.

Miten sitten työantajajärjestö EK:n lobbaus on päässyt vaikuttamaan hallituksen työelämän linjauksiin, kun nykyisen hallituksen ohjelmaa sorvattiin Orpon johdolla. Törmäyskurssilla, joka tapauksessa ollaan ammattiyhdistysliikkeen kanssa, joka ajaa jäsenkuntansa asioita oikeutetusti demokraattisessa järjestelmässämme.

Vielä ei ole arvioitavissa, miten tämä ammattiyhdistysliikkeen protestointi työelämän muutoksista päättyy. Olisiko hallituksen puolelta syytä tulla tavalla taikka toisella vastaan eikä ajaa härkäpäisesti yksillä raiteilla kohti poliittisesti yhteiskuntaa lamaannuttavaa yhteentörmäystä, työntekijäosapuolen kanssa.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 249 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka