Kolkko tunnelma

Sunnuntai 14.1.2024 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgMaailmalla on kolkko tunnelma politiikan syövereissä, kun sodan kumu on nousut pinnalle muuallakin kuin vai Ukrainassa. Lähi-idässä käydään nokkapokkaa Gazan alueella Hamas terroristien hyökättyä brutaalilla tavalla Israeliin kuten luultavasti kaikki tietävät. Nyt tavalliset gazalaiset saavat tulta ja tappuraa niskaansa Israelin tulituksessa maalla sekä taivaalta tulee tuhoavia räjähteitä, jotka eivät valikoi uhrejaan.

Siviiliuhrien määrä kasvaa päiväpäivältä kansainvälisen yhteisön katsoessa ns. kädettöminä, kun alueen sotamoukarointi jatkuu jo kolmatta kuukautta. Eikä mitään merkkejä ole olemassa sodan taukoamiselle alueella päinvastoin sotiminen uhkaa laajentua koko Lähi-idän alueelle.

Israelilla on tietysti oikeus puolustaa itseään, mutta suhteellisuudentaju sotimisessa pitäisi olla, kun tiedetään, että kovimmat iskut ottavat vastaan aina siviilit tässä tapauksessa gazalaiset. Olen aiemmin sanonut, että Hammas terroristijärjestö tiesi tai heillä oli luultavasti arvio siitä, että iskusta Israeliin seuraa kova ja säälimätön vastaisku. He pitävät kenties sodan siviiliuhreja ns. marttyyrikuolemina, joita taisteluissa tulee vihollista vastaan kuten he retoriikassaan puhuvat. Vastaiskua käydään nyt kuten todettua siviilien keskuudessa ja he maksavat kovaa hintaa Hamasin politiikasta. Gazaan kaista murenee savuavaksi raunioksi, jonka alla siviilit lepäävät joukkohaudoissaan.

Sitä ei ole kiistäminen, vai onko? että Israel on sorto ja- miehityspolitiikallaan sekä siirtokuntien perustamisella palestiinalaisalueille on aiheuttanut palestiinalaisten keskuudessa epätoivon ja katkeruuden. Se on johtanut aseelliseen yhteenottoon monin tavoin jo (ehkä voisi sanoa) vuosikymmeniä alueella.

Nämä 2. maailman sodan holokaustin kokeneiden jälkeläiset käyttävät nyt brutaaleja keinoja ja ovat käyttäneet kautta aikain alueella olevien palestiinalaisten sortamiseen. Israelin hallituksen ministerin pöyristyttävin kannanotto Gazan sodan aikana oli joku aika sitten, että Euroopan tulisi sijoittaa n. 1,5 miljoonan palestiinalaista alueelleen.

Mitä tästä äärioikeistolaisesta politiikasta pitäisi ajatella, jossa ei ole järjen hiventäkään. Israelin oikeistohallituksen kannanottojen mukaan he tulevat tyhjentämään Gazan alueen sotimisella niin ettei siitä ole uhkaa Israelille. Olisiko kansainvälisen politiikan edustajien syytä laittaa toppi tällaiselle Israelin sotapolitiikalle, jota alueelle saataisiin edes välirauha. Humanitäärinen katastrofi Gazassa on käynnissä ja jos sen syveneminen on ylipäätään enää estettävissä.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 300 otsikko mukaan luettuna

Avainsanat: Politiikka