"Kuin Pohjanmaan juna"

Sunnuntai 17.12.2023 - FotoPena


blogikuva_26.4.2014.jpgOikeistohallitus etenee palkansaajien kuritustoimissa ”kuin Pohjanmaan juna” kun he heikentävät työelämää ja sosiaaliturvaa lakien avulla Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n ohjeistuksen mukaisesti. Hallitus puolueiden sanoma oli toisenlaista ennen eduskuntavaaleja ja nyt poliittiset takit ovat kääntyneet reippaasti toisinpäin sitä eivät Purra ja S. Tynkkysen letkautukset tämän viikon eduskuntakeskustelussa pese lumenvalokoiseksi ei sitten niin millään.

Suomen huonotuloiset maksavat kovanhinnan välillisesti tai välittömästi kun kansaa jo pelotellaan mm. ruuan arvonlisäveron nostolla. Ruoan veronostolla on myös terveyspoliittisia ulottuvuuksia, kun ihmiset siirtyvät halvempiin tuotteisiin tai ravintoköyhempiin elintarvikeisiin sekä se vaikuttaa myös elintarvikejalostajien tuotannon kannattavuuteen.

Ruoan ravintopitoisuuksilla on todistetusti ihmisten hyvinvointiin ratkaisevaosuus. Köyhtynyt ruokavalio tuo lisää terveysriskejä ihmisille pitemmän ajan kuluessa ja ne näkyvät myöhemmin terveyspalvelujen kysynnän kasvuna eli ne lisäävät menoja yhteiskunnan terveyshuollolle. Summa summarum hallituksen toimet näiltä osin näyttävät kuin kansansadun mukaiselta ”hölmöläisten peiton jatkamiselta”.

Hallitus puhuu mielellään kansalta saadusta mandaatista muuttaa Suomea hyvinvoivien ja huonosti toimeentulevien maaksi. Toiseksi suurimman hallituspuolueen mandaatti kehrättiin kokoon rajat kiinni sanonnalla ja maahanmuuttokysymyksillä, joka oli suurin vaikutin ihmisille, kun he pudottelivat äänestyslippuja tälle puolueelle heidän äänestyslaariinsa. Tietämättä mitä muuta siitä seuraa heidän hyvinvoinnilleen.

En yhtään ihmettelisi, jos yhteiskunnallinen levottomuus näkyisi kaduilla mielenosoituksina tai muina sananvapauden airuina nyt kun oikeistopuolueiden poliittiset ”naamiot ovat riisutut” eduskuntavaalien jälkeen. Olemme yhteiskunnallisen epävarmuuden tilassa ei vain itärajakysymyksen tai Euroopassa riehuvan Venäjän Ukrainaa kohdistaman hyökkäyssodan vuoksi vaan yhteiskunnan poliittiset suunnat synnyttävät ihan itse toiminnallaan epäoikeuden mukaisuuden tunnekuohuja kansalaisille.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 225 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka