Tyly maailma

Sunnuntai 19.11.2023 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpg”Maailma on tyly se ei jätä jämääkään, maailma on tyly, heikko joutuu kärsimään,
…, säälimättä hassuttaa, maailma on tyly, eikä oota hitaampaa” (Kolmas nainen, Ura-albumi 1998 san. P. Hanhiniemi).

Laulun tai biisin sanat kuvaavat oivallisesti tätä maailmaa Kolmas nainen-yhtye rallatti tätä jo vuonna 1998 silloin elettiin 90-luvun lamaa. En tiedä kertooko biisi sen aikaisesta maailman menosta mutta sopii se kuvaamaan myös sitä aikakautta, jonka jälkiä korjaillaan edelleen.

Se kertoo myös tämänhetkisen maailman sekä Suomen yhteiskunnallisesta tilanteesta. Uutiset tulvivat tylyjä tietoja millä tavoin oikeistohallitus kääntää ”velkalaivaa” Orpon johdolla. Olisi mielenkiintoista tietää mitä toisen päähallituspuolueen kannattajat ajattelevat nyt kun todelliset vaali-”naamiot on riisuttu” uskoisin, että niissä joukoissa tunnetaan poliittista karvassuolaisuutta hallituksen leikkaussuunnitelmista, jotka iskevät rajusti myös toista päähallitusta puoluetta äänestäneitten talouksiin.

Yksi päämotiivi (todennäköisesti) - heillä oli äänestää perusuomalaiset valtaan olivat maahanmuutto kysymykset - joka on vain yksi siivu koko yhteiskunnan rattaissa. Ihmismieli on siitä mielenkiintoinen, että se ryhtyy uskomaan todeksi sellaisia asioita, joita todistellaan tai toistetaan tarpeeksi usein kuulijalle sekä kun ne ovat yks ‘yhteen päällimmäisenä ajatuksena vastaanottajan kanssa.

Vaikealla rastilla yhteiskunnat kaikkialla maailmassa ovat isot valtiot yrittävät saada sodalla tai muilla vaikuttumaisoperaatioilla etupiiriinsä pienempiä maita. Meitä uhkaa kaiken tämän lisäksi ilmaston muutos, sään ääri-ilmiöt, nälänhädät, ihmisten muuttoliike, maitten sisällä olevat ääriainekset - lista ehkä on loputon. Valitettavasti em. ei torjuta eripuralla vaan yhteistyöllä nykyinen hallitus maassamme ei ole valinnut yhteistyönlinjaa vaan yksipuolisesti se vetää heikoimmin toimeentulevien alta mattoa, vaikka kyseessä on ihmisten elämät.

Näyttää siltä, että toivon pilkahtavuuksia ei ole runsaasti näköpiirissä, tulevat vuodet ovat masentavia. Toivosta, luottamuksesta ja ilosta on huutava pula tulevina aikoina. Edellä mainitun vallankäyttäjät ovat valmiit hukkaamaan useista yhteiskunnista tai maista, joista seuraa entistä enemmän levottomuutta ihmisten keskuuteen. Tulevat historiankirjoitukset ovat ehkä tylyä luettavaa tuleville maitten tai maapallon asukkaille, jos sitten niitä on lukemassa kukaan tai kirjoittamassa.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 292 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka