Silppua

Sunnuntai 5.11.2023 - FotoPena


blogikuva_26.4.2014.jpgSuomalainen ja maailman meno ei ole ollut vakaata eteenpäin menoa enää aikoihin, vaan päätöksenteko yhteiskuntarakenteissa on silppua poliittisesti sekä taloudellisesti. Venäjä käy häikäilemätöntä hyökkäys sotaa Ukrainassa ja terroristijärjestö Hamas Gazan kaistaleelta aloittama terroristin toiminta, muutama viikko sitten, Israelia vastaan on julmuudessaan sanoin kuvaamatonta, joka kohdistui siviileihin.

Terroristijärjestö on piittaamaton gazalaisten siviilien turvallisuudesta. Hamas sotii heidän selkänsä takana he (Hamas) ovat varmasti tienneet sen, että Israelin asevoimat iskee rajusti takaisin. Sen olemme nähneet Israelin asevoimien vastahyökkäyksessä, joka jatkuu eikä päätepistettä vielä ole näkyvissä.

Hampaaton Yhdistyneet Kansakunnat eli YK on poliittinen pelikenttä, jossa USA, Venäjä ja Kiina pystyvät turvallisneuvostossa veto-oikeudellaan torppaamaan kaikki maailman politiikan konfliktien ratkaisut niin halutessaan näin näyttää käyvän tässäkin yhteenotossa.

Kaikissa sodissa siviilit kantavat suuremman kärsimyksen taakan sen olemme nähneet mm. nyt käytävissä sodissa Ukrainassa ja Lähi-idässä Gazan kaistaleella. Israelilla on oikeus puolustaa itseään. Siviilien osalta tullaan siihen kysymykseen toteutuvatko vuoden 1949 Geneven sopimukset ja niiden kolme lisäpöytäkirjaa vuosilta 1979 ja 2005 nyt Gazan kaistalla. Sivusta seuraten näyttää siltä, ettei nämä säännöt eivät päde eivätkä tuo suojaa gazalaisille.

Terroristijärjestöt kuten Hamas ovat tällaisten sopimusten osalta piittaamattomia heidän kohdistama terrori viattomiin ja siviileihin palvelee näitten terroristijärjestöjen poliittisia päämääriä kauhistuttavalla tavalla. Sitten kun tämä moukarointi ja pommittaminen Israelin toimesta Gazassa päätyy. Niin onko siellä oleville ihmisillä mitään toivoa olemassa, kun kaikki on tuusan nuuskana?

Ei ole, kun tähänkin saakka se on ollut avustustoiminnan varassa. Vanha sanonta pitänee paikkansa myös tässä yhteydessä, ”sitä niittää mitä kylvää”, syvä katkeruuden siemen on kylvetty ihmisten keskuuteen Lähi-idässä vuosikymmeniä sitten eikä se avohaava umpeudu konsanaan. Se vie kymmenien sukupolvien ajan parantuakseen sen jälkeenkään rauhaomainen rinnakkaiselo ei taida olla enää mahdollista.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 265 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka