Moraalivartijapuolue

Sunnuntai 22.10.2023 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgMoraalinvartijapuolue Kristillisdemokraatit (KD) hallituspuolueena on sallimassa alkoholituotteiden kotiinkuljetuksen tai sellainen on valmisteilla ministeriössä. Maailmankirjat ovat nyt entistä sekaisemmin myös kotimaassa tämä hurskasteleva ja Raamatun teksteillä sivaltava konkkaronkka luultavasti aikoo sallia kyseisen asian. Toki on todettava, että juomat olisivat prosenteiltaan samanlaisia kuin marketeissa.

Kulmakarvoja nostatti se, että ”ruokalähettien” vastuulle ollaan laittamassa sen arvioiminen, että onko vastaanottaja pienessä hiprakassa vai tanakasti kännissä ennen kuin tuote voidaan luovuttaa tilaajalleen. Suomalainen alkoholipolitiikka on yrittänyt vuosia, ellei vuosikymmeniä torjua siitä aiheutuvia terveydellisiä ja yhteiskunnallisia haittoja.

(Alkoholiperäisten työkyvyttömyyseläkkeiden osuus kaikista voimassa olevista Kelan myöntämistä työkyvyttömyyseläkkeistä oli vuonna 2017 noin 6 prosenttia ja niiden kustannukset yhteiskunnalle olivat enimmillään 112 miljoonaa euroa”. (Lähde THL /Alkoholinkäytön haitat muille kuin käyttäjille). Viinankeittäjä Alko on jopa velvoitettu laki teitse tekemään valistustyötä tuottamansa aineen haitoista. Alkoholin ja muiden huumaavien aineiden haittavaikutukset käyttäjänsä terveyteen ovat kiistattomia mutta nyt tämä kaksinaismoralistinen puolue on sallimassa alkoholituotteiden kotiinkuljetuksen. Poliittisella ratkaisulla on aina hintansa eli mitä kulisseissa raamattupuolueelle on luvattu tämän asian hyväksymiseksi.

Aika tietysti näyttää millä tavoin asia etenee mutta nykyinen järjestelmä on mielestäni kohdallaan se, joka tykkää kaljoitella saa hakea jatkossakin ”mäyräkoiransa” marketeista tai Alkosta väkevämmät tuotteet. Hurskastelua on se, että suomalaiset osaavat alkoholituotteiden käytön niin ehkä varmaan osaväestöstä osaa mutta sellaiset, jotka eivät sitä hallitse viinanhuuruisuuttaan asetetaan entistä suurempaan riksikäytön vaaraan, jos tuotteita on saatavissa kaikista kulmamarketista Alkon tuotteiden alkoholipitoisuuden sisältäviä juomia.

Näin ollessa pitää hyväksyä myös se, että alkoholihaitat kansalaisten keskuudessa muuttuvat sekä alkoholituotteiden aiheuttamat kustannukset terveysmenoissa tai eläköitymisessä kasvat. Joku voi väittää, että lievästi tiukempi alkoholipolitiikka on holhoamista mutta yhteiskunnan tulee, joissakin asioissa paaluttaa tiekarttaa kansalaistensa hyväksi ja tämä on sellainen asiakysymys.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 260 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka