Biaudet - piikki porvarin lihassa

Sunnuntai 10.9.2023 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgHallituksen ja kahden ministerin luottamuksesta on nyt sitten äänestetty. Hallituksessa istuvien puolueiden äänillä se pysyi pystyssä, jopa RKP:n Biaudet äänesti hallitukselle luottamusta. Hän näpäytti luottamusäänestyksessä ministereitä (Purra ja Rydman) äänestämällä tyhjää.

Lausuntonsa mukaan hän sanoo, että luottamus pitää ansaita. Näin se kaiketi on kaikissa tehtävissä ”luottamusta joko on tai sitä ei ole” hallituspuolueiden välejä on hiertänyt koko kesä ajan rasismikeskustelu. Hallituksen tiedonannolla ongelma lakaistiin vain matonalle se ei poistu mihinkään se on alati läsnä, jos sellaisen ajatusmaailman on omaksunut itselleen.

Toisekseen toisen suuren hallituspuolueen käyttövoima ja kannatus tulee siitä, että he puhekulttuurissaan liehakoivat ääriajattelua. Seuraamukset tästä liehakoinnista voivat olla vakavia ja vaarallisia yhteiskuntarauhalle, joista on esimerkkejä mm. Brittien poliittisesta elämästä. Televisiossa pyöri heinäkuussa tosipohjainen brittiläinen draamasarja Sisäpiiri, joka kertoi valkoisen äärioikeiston toiminnasta Britanniassa. Äärinationalistit (mm. kansalliskiihko) ajavat Britanniaan mm. ”valkoista jihadismia”. Sitä ruokkivat oikeistolaiset poliitikot maassa sanomalla Britannia ensi tätä on kuultu myös maassamme ”Suomi ensin” muunnoksella.

2016–2017 tapahtumat Britanniassa liittyivät parlamentaarikko Jo Coxin murhaan, jonka teki äärioikeistoa kannattava Britannian ja Suomen kaksoiskansalainen. Kansallismieliset puheet ja muut sellaiset teot voivat johtaa äärimmäisiin tekoihin tällaisia ainakin puheentasolla ovat myös suomalaiset poliitikot saaneet osakseen.

Hallituksen tiedonanto eduskunnalle ”yhdenvertaisuudesta, tasa-arvosta ja syrjimättömyydestä” on vain sananhananhelinää, ellei sitä laiteta käytäntöön ja miten. Sellaista taikasauvaa ei ole, että rasismiongelma vähentyisi tai tällaiset ongelmat poistuisivat heti yhteiskunnasta, kun ne ovat sinne kerran juurtuneet sekä kun poliittiset päättäjät laitaoikealla sitä viljelevät.

Ongelma ei poistu yhteiskunnasta vuosissa ja ehkä vuosikymmenissä, kun sytyke kerran on laitettu matkaan tässä tapauksessa rasismin kaikki muodot. Myöhemmin tullaan näkemään millaisia poliittisia kansallismielisiä viestejä laitaoikealta tulee julkisuuteen, kun heidän puoluekannatuspilarinsa lepäävät niiden päällä. Toisaalta he ovat niin kauan hallituksessa kuin Kokoomuksen Orpo tarvitsee heitä oikeistolaisen hallitusohjelmansa viemiseksi maaliin. Siinä sivussa Orpo hyväksyy hiljaisesti ääripuheet, korkeitaan toppuuttelee viha tms. sellaista puhetta.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 292 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka