Sekavuustila

Sunnuntai 3.9.2023 - FotoPena


blogikuva_26.4.2014.jpgSekavuustila on tieteellinen termi ja se käsittelee ihmisen terveydentilaa. Yhteiskunnallisessa merkityksessä sitä ehkä voi käyttää ilmaisemaan tapahtumia, jotka eivät ole järkisyillä perusteltavissa kuten joukkotappelut Turussa, Vaasassa (suunniteltu mutta poliisi esti nujakan), Helsingissä ja Karkkilassa tivolin työntekijät ja nuorisoporukka ”nyrkkeilivät” toistensa kanssa. Millaiset syyt tai muut tekijät johtavat siihen, että ryhdytään porukalla nujakoimaan? Nujakointia on ollut, pitikin, kesää myös lehtien ja muilla tiedonvälityksen palstoilla. Hallitus puolueen tai puolueiden edustajien sanomisista onneksi ne ovat olleet vain verbaalisia (sanallisia).

Sivusta seuranneena eivät oikein ministereiden selittelyt vakuuta enkä usko, että julkisuudessa olleet henkilöt ovat onnistuneet deletoida ajattelutapaansa muuta kuin niiltä osiltaan, että ollaan salonkikelpoisia hallitukseen. Syksyn kuluessa sekavuustila näyttäytyy maassamme jollain tavoin, kun hallitus ryhtyy kampittamaan toden teolla ammattiyhdistysliikettä ja huonosti toimeen tulevia kansalaisia. Olen ymmärtänyt julkisuuden viesteistä, että hyvin toimeen tulevat ovat valtionbudjetin voittajia ja häviäjät pienituloiset kansalaisemme.

Taannoinen pääministeri sanoi, että ”pessimisti (lähde Kielitoimiston sanakirja; huonoa odottava t. ennustava.) ei pety” niin taittaa myös tässä asiassa olevan asiainlaita. Hornankattilan luonteista menoa on siis luvassa meille kansalaisille, jos ei nyt heti joulun alla niin vuoden vaihteen jälkeen, kun hallitus haluaa saada kansalaisten ”kurjistamisjunan” nopeasti liikkeelle.

Valtion menobudjetin moukarointi opposition toimesta saattaa olla ankaraa eduskunnan käsittelyssä mutta oikeistohallitus selvinnee siitä, jos omat rivit ovat suorassa. Todennäköisesti hallituksen apupuolueet Kristillisdemokraatit ja Ruotsalainen Kansanpuolue RKP seisovat niin lujasti hillotolpillaan, ettei hallitus kaadu rasismitiedonantoon luottamusäänestyksissä se kestää yhden Eva Biaudeen hän on piikki RKP:n lihassa.

Sekava poliittinen tilanne todennäköisesti jatkuu niin kauan kuin Orpon oikeistohallitus on tolpillaan muttei opposition tulisi lähteä poliittiseen räyhäämiseen kuten edellisellä eduskuntakaudella oppositio teki vaan asiaperusteisesti. Viime eduskuntakaudella loppuaikoina ei tv:n eduskunnan kyselytunteja viitsinyt katsoa, kun keskusteluheitot olivat poliittisesti ala-arvoista jargonia. Kaiken tämän tulemme näkemään ovatko käytöstavat muuttuneet eduskunnan kesätauon päätyttyä 1.9.2023.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 280 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka