Spekulaatio

Sunnuntai 13.8.2023 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgSuomen poliittisessa kirjoittelussa spekulaatioita (”olettamuksiin perustuva ajattelu”) on runsain mitoin siitä, että pysyykö Orpon oikeistolainen pyhäkolminaisuuden hallitus pystyssä syksyn poliittisissa virvaliekeissä. Hallituksen yksiosapuoli on pyristellyt entisten kirjoitusten tai kannanottojen sotkuissa.

Ahdinkoa ei helpota se, että Ruotsalainen kansanpuolue RKP:n puheenjohtaja lisännyt poliittista puhuria siinä muodossa, etteivät olisi lähteneet hallitukseen, jos olisi ollut tiedossa nämä Perusuomalaisten toimijoiden ihmisryhmiä tms. koskevat halventavat kirjoittelut. Kuka uskoo, ettei ollut tiedossa tai sitten poliittiset kotiläksyt on tehty huonosti.

Asia halutaan vain sumuttaa RKP:n sisäisten rajalinjojen vuoksi. Asia hämmentää vielä se, että hallituspuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja on kehottanut RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet’n jättämään puolueensa eduskuntaryhmän koska hän piikki hallituksen lihassa. Aivan lähiaikoina Suomen poliittisessa historiassa ei ole toisen puolue-edustaja lähettänyt tällaisia kehotuksia sekä kun kehottaja on eduskuntaryhmänsä puheenjohtaja.

Hämmennystä lisää vielä se, että päähallituspuolueen sisällä kisaillaan keskenään presidenttiehdokkuudesta, kun Kokoomuksen Orpon suosikki on ex-pääministeri Alexander Stubb, jonka hän itse kaatoi puolueen puheenjohtajakisassa. Stubb aiheutti pääministerinä ollessaan närkästynyttä puheen sorinaa ilmestymällä shortseissa, helleaallon ollessa päällä, pääministerinä Jyväskylään tai kun hän pyöri tikkatauluna Duudsonit Activity Park:ssa Seinäjoella.

Stubb koetteli tapakäytöstä myös pyöräilemällä sandaalit jalassa pääministerin kesäiseen tiedotustilaisuuteen. Niin, ettei ex-pääministeri Mariin ollut ainoa, jonka pukeutumistyyliä nyrpisteltiin, vapaa-ajalla tai virantoimituksessa, tyylimammojen tai setien toimesta.

Kokoomuksen Orpon suunnitelmia presidenttiehdokkaasta sekoittaa nyt saman puolueen (hallituksen puolustusministeri) Antti Häkänen tämä oikeistopulmunen kyllä väittää, että puolueensa presidenttiehdokasasettelu ”on aidosti auki” pelinpolitiikkaa sanoisi Veikko Vennamo vainaa (SMP) tässä kohtaa. ”Valistunut arvioni” on ettei kokoomuslaista presidenttiä tällä kertaa valita Suomi nimiseen tasavaltaan vaan saattaa olla joku muu, joka valitaan presidentiksi kuin Kokoomuksen asettama presidenttiehdokas.

Mene ja tiedä – politiikassa ja kansalaisten mielipiteessä saattaa olla monenlaisia vivahteita ennen kuin vaaliuurnalla kansalaiset valitsevat uuden presidentin, presidentti Niinistön seuraajaksi, Mäntyniemen virka-asuntoon. 

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 270 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka