Sakeaa

Sunnuntai 23.7.2023 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgSuomalainen politiikka on nyt sakeana uhriutumista sekä sättimistä, kun poliittiset suuntaukset hallituksessa, hallituspuolueissa, somealustoilla ja oppositiossa ovat karvat pystyssä poliittisista lausumista, joita on kirjoiteltu ja kirjoitellaan kanssa ihmisistä. Erilaiset poliittiset suuntaukset ovat menneet, jopa niin pitkälle, että kaivetaan politiikkatoimijoiden nuoruuden toilailut esille. Tosin tässä tapauksessa niin sanottu ”Lindström-kohu” kuivui nopeasti kasaan, kun siinä ei ollut oikein poliittisia villoja sukimiseen.

Hallituksen Orpo on varmaan kuin tulisilla hiilillä yrittäessään pitää oikeistohallituksensa kasassa. Varsinaisesti he eivät ole päässeet toteuttamaan oikeistolaista hallituspolitiikkaansa täysimittaisesti ainakaan julkisuuteen tulleen tietojen mukaan, kun hallituksessa olevien laitaoikeiston kohut ovat nousseet tapetille.

Edellisen hallituksen pääministeriä silloisen oppositio toimesta lyötiin ”kuin vierasta sikaa” ja nyt he parkuvat poliittisessa liemessään, kun heidän halventavia puheitaan tai kirjoituksiaan erilaisista ihmisistä nostetaan tikunnokkaan. Niitä nyt sitten yritetään pestä valkeaksi anteeksipyynnöillä, mutta mitä tämä kertoo heidän ajattelutavoistaan? Niitä kannanottoja ei voi noin vain lakaista matonalle sillä, että heidän poliitikkonsa käyttävät tällaista puhekieltä mm. turuilla ja toreilla.

Ministerituolilla istuminen ja hallituspuolueena toimiminen tarkoittaa sitä, ettei julkisuuteen voi lausua mitä sylkisuuhun tuo tai antaa kommentteja, jotka loukkaavat erilaisia yhteiskunnallisia ryhmiä tämä koskee myös hallituspuolueiden kansanedustajia tai europarlamentaarikkoja. Poliittinen ”kölin alta vetäminen” aiheuttaa aina vastareaktion, joka voi johtaa dramaattisiin seurauksiin kuten hallituksen hajoamiseen. Onko hallitus sitten rampa-ankka, joka nilkuttaa eteenpäin vai tuleeko siihen ryhtiä, kun erilaiset Suomesta riippumattomat tai muista syistä johtuvat epävarmuustekijät rantautuvat Suomeen.

Hallituksen alkutaival on ollut karikkoinen monenlaisina sivutapahtumineen kuten hallituksen ministeri (Rydman) antoi ymmärtää televisio lähetyksessä, että Suomessa olisi tahoja, jotka levittäisivät valheellisia väitteitä hallituksesta ulkomaille, hänellä ei ollut todisteita esitettävänä lausuntonsa tueksi. Orpon hallitus on, joka tapauksessa kiikkerällä tiellä ja syksyllä tullaan näkemään, kuinka tässä käy.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 263 otsikko mukaan luettuna.

 

Avainsanat: Politiikka