Uhkakuvia

Sunnuntai 15.1.2023 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgUhkakuvien maalailijoille tuli tappio kun he ennakoivat, että hyvinvointialueitten käynnistäminen sakkaa viimeistään henkilökunnan palkanmaksupäivänä. Näin ei käynyt toki pieniä virheitä on ollut kuin yleensä niitä sattuu muillekin työnantajille.

Sattumoisin olen asioinut uuden hyvinvointialueen palveluissa heti vuoden alusta ja olen kysynyt joiltakin henkilökuntaa kuuluvilta, mikä on muuttunut. Heidän mielestään ei oikeastaan mikään muuta kuin työnantaja sekä sisäiset yhteystiedot. Eikä muutos olen ainakaan minun kokemukseni mukaan tuonut muutosta asiakkaalle täällä tukikohtani alueella.

Median pöyhii nyt muutenkin pääasiassa kielteisiä uutisia palstoillaan erilaisten asiantuntijoiden avustuksella en ole vähään aikaan törmännyt sellaiseen uutiseen, jossa kerrottaisiin myönteisiä uutisia maailman menosta. Paitsi tämä nyt, ettei hyvinvointialueitten palkkahallinto sakannutkaan vaikka sellaista maalailtiin julkisuudessa. Toinen myönteinen asia on se, että maapallon otsonikerros on toipumassa tukijoitten mukaan. Maapallon otsonikerros suojaa meitä ihmisiä sekä eläimiä auringon ultraviolettisäteilyltä sekä norjalaisyhtiön vihreänteräksen (Inkoohon) tuotantolaitokseen investoinnista. Näin sivujuonteena kerrottuna.

Muuten uutisointi on yhtä uhkakuvien maalailua, on Venäjän hyökkäyssota Euroopassa, tautiviruksia hyörii ympärillämme, ilmastomuutos ei ole haipunut mihinkään, sähkökatkot Suomessa jytkähtävät niskaamme, joita ei nyt sitten mahdollisesti tulekaan säätilanteen vuoksi (tuulivoimalat pyörivät tuulisen sään vuoksi ja on leutokeli) ministeri Lintilän mukaan (Ylen Ykkösaamun haastattelu 14.1.2023) jne. Olemme kaikesta huolimatta edelleen suurten haasteiden edessä suomalaisina ja ihmiskuntana. Välillä tuntuu, että ilmassa olevat uhkakuvat jyräävät meidät lopullisesti.

Politiikkojen tulisi saada Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa loppumaan ja ilmastomuutoksien torjuminen pitäisi olla päätavoite tämän vuoden poliittisilla kentillä. Ainakin nämä pitäisi olla valtioiden neuvonpidoissa päätavoitteita. Mikään ei mene tietenkään niin kuin Strömsössä koska politiikassa on monenlaisia liikkuvia osia, jotka pitäisi loksahtaa kohdalleen. Kansallisvaltioiden poliittiset toimijat vetävät tiukasti omaan pussiinsa se on nähty mm. Suomen Nato kysymyksessä. Poliittisille päättäjille on yllin kyllin työsarkaa myös tänä vuonna eikä vähiten myöskään kansalaisille kun halussa olevia eurojen käyttöä tulee syynätä entistä tarkemmin ja millaiseen kansalaisten elämän ylläpitoon ne laitetaan.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 375 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Polityiikka