Kotivara

Sunnuntai 1.1.2023 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgYle uutiset kertoi tällä viikolla, että puolet meistä suomalaisista on varautunut hyvin erilaisiin poikkeustilanteisiin. Varautuminen tällaisiin tilanteisiin on nousut pinnalle kun Venäjän hyökkäyssota jatkuu yhä Ukrainassa, sähköstä saattaa olla pulaa ajoittain talvella tai yhteiskunnan perustoimintoja ehkä joudutaan rajoittamaan mm. vedenjakelun osalta mikäli nämä oletetut häiriöt toteutuvat.

Olemme tottuneet vuosienajan siihen, että yhteiskunnan palvelut toimivat mutta jokainen tietää varmasti nyt viimeistään, että elomme on epävarmuustekijöiden sävyttämä. Kenellekään ei liene sellaista tietoa annettavanaan, että millä tavoin pandemiat, sota Euroopassa, sään ääri-ilmiöt tai muut yhteiskunnan toiminnot käyttäytyvät tulevana vuona tai vuosina.

Asiantuntijat tai muut esittävät kuvailuja siitä, että mitä mahdollisesti on edessämme tulevina vuosina mutta hekään eivät tasan tarkkaan tiedä tulevista mullistuksista tai seesteisistä ajoista. Tavallisen kansalaisen on siis mahdotonta tietää etukäteen millaisia vaaranpaikkoja tulemme kohtaamaan yksilöinä tai yhteiskuntana. Viranomaiset kehottavat meitä varustautumaan varmuusvarastolla, jolla selviäisimme n. kolme vuorokautta mahdollisesti tulevista kaaostilanteista.

Joillakin meistä on varmuusvarasto mutta monellakaan ei koska tulot ovat niukkaakin niukemmat. Itselläni sellainen pieni varmuusvarasto on mutta sekin vaatisi täydennystä ettei se kyykkää kun tarve on todellinen. Varmuusvaraston kokoamisessa varmaan kannattaa ottaa huomioon pitkään säilyvät tuotteet tai varastossa olevia tuotteita tulee kierrättää parasta ennen päiviä.

Muutamia vuosia sitten oletettiin elämän olevan auvoista hamaan tappiin tai ainakin siedettävää. Nyt näyttää sellaiselta, että huomiseen herätessämme kaikki voi olla toisin mihin olemme tottuneet. Toivoa sopii, että tulevaisuutemme täällä kotona Suomessa ja maailmalla on kuitenkin siedettävää vaikka näitä epävarmuustekijöitä nykyhetkessä on suunnatonmäärä.


Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 229 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka