Poliittista varjonyrkkeilyä

Sunnuntai 27.11.2022 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgPoliittinen kiihko on lisääntymään päin ja mistä syystä? Eduskuntavaalit ovat lähellä. Oikeistopuolueet haluavat käydä poliittista hippaa hallituksen kanssa viimemetreille saakka sekä sitä esiintyy myös hallituspuolueissa etenkin Keskustassa. Hallitus joutuu jälleen kampitusyrityksen kohteeksi kun Perussuomalaiset tekevät välikysymyksen katurikollisuudesta Suomessa sinänsä tärkeä aihe, joka on pääosin ehkä pääkaupunki seudun vitsaus.

Mutta kyllä sitä täällä lakeuksillakin tinttaillaan kun kaupungin nuorisotoimi sulkee erään nuorisotilansa kahtena perjantaina häiriökäyttäytymisen takia. Lisäksi nuorison kokoontumisajot ovat keskittyneet koulujen piha-alueille viikonloppuisin ja jäljet ovat myös sen näköiset. Valitettavasti nämä ääri-ilmiöt nuorison keskuudessa tahraavat myös fiksusti käyttäytyvien nuorten mainetta. Pääsääntöisesti fiksusti käyttäytyvien nuorten ääni jääkuulematta kun median otsikoihin nousevat vain rajojaan kokeilevat nuorisoporukat.

Erilaisia poliittisia manöövereitä sekä poliittista varjonyrkkeilyä on luvassa kun pienpuolueet heittävät vaaliverkkojaan kansan pariin. Kristillisdemokraatit lupaavat nyt vauvatonneja vastasyntyneille vauvoille. He kahmisivat lisää verotuloja valtiolle sokeri ja- viinaverolla. Kristillisdemokraatit leikkaisivat myös valtionmenoja 800 miljoonalla. Leikkuriin joutuisivat asumistuet ja puolue porrastaisi ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Poliittisia irtiottoja maan hallituksen riveissä tapahtuu edelleen kun keskustapoliitikot rukkaavat mm. luonnonsuojelu ja- saamelaiskäräjälakia käsittelyn edetessä eduskunnan valiokunnissa ja istuntosalissa.

Eurooppa tasolla Unkari ja Turkki venkoilevat Suomen ja Ruotisin Nato-jäsenyyden kanssa jarruttaminen liittyy maitten sisäpolitiikkaan. Unkari vetkuttelee sen takia asiaa, että se kiertää kuin kissa pistoksissa Euroopan Unioni EU:n tukimiljardien ympärillä kun ne ovat toistaiseksi jäädytetty Unkarin oikeusvaltio periaatteen sakkaamisen takia.

Unkarin on ”luvannut” hyväksyä Suomen Nato-jäsenyyden helmikuussa mutta todennäköisesti venkoilu jatkuu jos EU:n tukimiljardit pysyvät edelleen Euroopan Unionin jäädytyksessä. Silloin kuin Suomi ja Ruotsi jättivät hakemuksensa (18.5.2022) niin kotimaamme poliitikot ja media hehkuttivat, että Nato-hakemukset hyväksytään viikoissa tai muutamassa kuukaudessa mutta edelleen natojuna on jumissa kun Unkari ja Turkki toimivat asiassa jarrumiehinä.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 260 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka