Olettamuksia

Sunnuntai 6.11.2022 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgEduskuntavaalien lähestyessä arvailut vaalituloksesta kiertää jo median areenoilla sekä puolueiden että politikkojen keskuudessa. Oikeistopuolueet ovat laukalla galluppien perusteella, mutta vaalitulosta ei ole vielä kirkossa kuulutettu.

Olettajat tietysti ilmineeraavat oikeisto-opposition saavan valtuutuksen ryhtyä pyörittämään Suomen hallintohimmeliä. Galluppien mukaan Kokoomus-Orpo saisi rökälevoiton tulevissa vaaleissa, jonka perusteella hän olisi poliittisessa tahtipuikossa kiinni - mene ja tiedä kun asiassa voi tapahtua vielä monenlaisia poliittisia käänteitä. Mutta painotukset hyvinvointivaltio Suomessa varmasti tulevat muuttumaan, jonka seurauksena kansalaisille tulee keppiä ja porkkanaa elon tielle.

Oikeistopuolue Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa todisteli Eduskunnan täysistunnossa taannoin, että ”Parilla kympillä yksinäinen ihminen hankkii vaikka monen viikon ruuat”. Olisi mukava tietää missä tällainen marketti sijaitsee, jossa viikkojen ruokaostokset saa em. halavalla. En tiedä millaisessa kuplassa kyseinen henkilö asuu mutta lausuma ei sisällä todellisuuden tajua hyttysen pissan vertaa.

Sarkomaan puoluekoti on jo väläytellyt erilaisia valtion budjettileikkauksia. Ensikuulemalla ne vaikuttavat siltä, että vähäosaisten ja palkansaajien rahapussi keventyy entisestään. ”Talousviisaat” heiluttavat myös päättäjien yllä jo n. 10 miljardin menoleikkurin uhkaa tulevista valtion budjeteista.

He olettavat, että leikkaukset kohdistusivat sosiaali- ja hyvinvointipalveluihin ja se myös merkitsee sitä, että lapsiperheet, palkansaajat, eläkeläiset ja muut vähätuloiset kohtaavat jälleen tämän hyvinvointivaltion nurjanpuolen henkilökohtaisessa elämässään.

Tosin nämä ”talousviisaat” eivät sano millaisella tahdilla nämä leikkurinterät viuhuisivat valtion budjetin yllä. Sanomattakin on selvää, että valtionvelat (kuin yksityisen henkilön velat) tulee maksaa mutta millä tavoin se tapahtuu, on jo toinen juttu, joten oletettavaa on, että tulemme näkemään monenlaisia poliittisia manööverejä kun uusi hallitus ryhtyy hallitsemaan Suomea. Mitkä puolueet ovat sitten hallituksessa vaalien jälkeen niin sen me tulemme näkemään keväällä 2023.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 248 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka