Nälvijät

Sunnuntai 30.10.2022 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgSuomalaiseen politiikkaa värittävät nyt nälviminen ja ns. irtiotot. Irtiotot näkyvät ulospäin hallituspolitiikassa. Hallitus osapuolet ”potkivat aisan yli” kuin keväiset varsat, joita totutetaan valjaisiin. Taustalla ovat tulevat eduskuntavaalit keväällä-23 ja irtiotot sävähdyttävät mediaa ja ne saavat palstatilaa viestimissä.

Nyt hallituksen piirissä on ”kissanhännän vetoa” Euroopan Unionin EU:n valmistelussa olevasta luonnon ennallistamisesta eli tarkkaan ottaen siitä, että mitä tämä ennallistaminen merkitsee Suomen metsille. Todettakoon tässä välissä, että Suomen hallitus on ilmoittanut, ettei EU:n luonnon ennallistamisasetus tällaisenaan mene Suomessa lävitse.

Kuuntelin ja katselin torstaina (27.10) Yle A-talkin keskustelua asiasta ja sain sellaisen käsityksen, että asia koskee myös mm. vesistöjä ei siis yksistään metsiämme. Keskusteluun osallistunut ekologian professori ei yhtynyt maa-ja metsätalousministerin hyminään siitä, että Suomi olisi tehnyt paljon metsien suojelemiseksi tokaisemalla, että ”Jos huonoa vertaa vielä huonompaan, niin tottakai se näyttää siltä, että tehtäisiin paljon”. Poliittinen kädenvääntö jatkuu asiasta ja vielä ei ole tiedossa millaiseen muotoiluun Suomen kantaa päättyy mutta isolla kirkolla poliittiset kellot pauhaavat siihen tahtiin, ettei vallanytimessä EU:n esitys ei mene sellaisenaan läpi poliittisessa myllytyksessä.

Nälvijät ovat jälleen liikkeellä ja tarrautuvat kuin piraijat hallituksen ”helmoihin” syyttäen hallitusta väärästä politiikasta asian suhteen nämä oppositiopuolueet isoimmasta, pienenpään jättivät välikysymyksen hallitukselle siitä, että heidän mielestään em. asiassa hallitus on sössinyt EU:n vaikuttamistyössä. Heillä on toki siihen oikeus demokratian pelisääntöjen mukaisesti mutta lievästi haiskahtaa poliittiselta peliltä niin, että voidaan vaalitoreilla todistella, että me pelastimme Suomen metsät EU:n kynsistä.

Sanomatta on selvää, että metsät ovat Suomen kansallisuusvarallisuus ja kun me menemme mm. metsätuotteet edellä maailman kauppapaikoille. Loppuvuosi näyttää millaiset mittasuhteet tämä kissa ja hiirileikki saa EU:n luonnon ennallistamisasetuksen ympärillä. Netin keskustelupalstat todennäköisesti villiintyvät asian ympärillä ja siellä esitetään väitteitä, jotka liippaavat asian ydintä tai harailevat sivupoluilla. Osittain varmaan keskusteluun vaikuttaa se myös, että millaisia ovat politiikkojen julkisuuteen tulot asiasta, jakavatko he asiasta tosiasioita vai värittynyttä puheensorinaa.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 290 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka