Nuukailua

Sunnuntai 23.10.2022 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgUutiset ja muut julkaisut kertovat meille, että tuleva talvi tulee olemaan nuukailun aikaa kun energian (sähkö, lämmitys) saattavuudesta on vain niukkuutta jaettavana. Diktaattori Putinin sotatoimet Ukrainassa ovat johtaneet siihen, että kurjuutta jaetaan nyt jokaisen maailman kolkan ihmiselle, enemmän tai vähemmän. Sankarilliset ukrainalaiset taistelevat kotimaansa ja Euroopan demokratian puolesta sekä sotarikoksiin syyllistyviä venäläisiä vastaan. Sotimisen seurauksena Putin on sekoittanut kaikki peruselämän tarpeita tuottavat järjestelmät kuten edellä mainitsin samalla ”hän” ampuu itseään ja venäläisiä jalkaan mm. EU:n pakotteiden takia.

Tosin kuka uskoo, että hajonnut Neuvostoliitto ja nyt Venäjä on olleet koskaan hyvinvointivaltioita vain harvainvalta sekä Putin kätyrit ovat ryöstäneet valtion kansallisomaisuuden kertovat vapaan lännen mediat.

Palatakseni energiaan ja lämmön raaka-aineisiin niin sähköhinnat ovat nyt pilvissä, kuten kaikki tietää, ja se yli kymmenen vuotta tapetilla ollut Olkiluodon kolmosvoimala takkuilee edelleen. Kansalaisia kehotetaan säästämään energiaa halla ja- pakkasöiden piinaamassa maassamme. Kansalaiset ovat jo kuulleet ja vastanneet säästötalkoisiin kun syyskuussa yhdeksän prosenttia on laskenut sähkönkäyttö kokonaiskäytöstä.

Kouvolan-kaupunki on päättänyt Ylen uutisten mukaan sulkea joksikin aikaa mm. uima tai jäähalleja. Kyseisen kaupungin säästötalkoot ovat n. kolmen miljardin luokkaa. ”Kotikuntani” laittaa katuvalot pimeäksi tiettynä kellonlyömänä tässä yhteydessä muistuu mieleen vuoden 1973 öljykriisi silloin myös haahuiltiin pimeillä kujilla ja kaduilla.

Mitä minä ja sinä voimme tehdä sähkön säästämiseksi? No minulla on vain yksi katto tai muu lamppu kerrallaan päällä sekä napsuttelen valot pois silloin kuin en tarvitse niitä asuntoni eri kohteissa. Hellan suljen heti kun keitokset ovat siinä pisteessä, että ne kypsyvät vaikka hellan levy on jo suljettu.

Saunan kiuasta en ole laittanut päälle vuosiin, ja suihkussa käyn viidessä minuutissa, välillä suljen vesihanan kun saippuoin kroppaani. Tällaista tapaa olen noudattanut jo vuosia kun tilipussi ja nyt eläke ei anna myöten suurempaan rehvasteluun henkilökohtaisissa kuluissa. Liikkumiseeni käytän polkupyörää tai verovaroilla tuettua joukkoliikenteen linja-autoa. Niin, että olisiko nämä säästötalkoot minun osaltani tällä taputeltu jos jatkan em. tiellä?

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 296 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka