Takiaiset

Sunnuntai 9.10.2022 - FotoPena


blogikuva_26.4.2014.jpgSuomalaisen politiikan (Hannu-) Timo (Hanhi-) Soini lanseerasi aikoinaan politiikkaan uudissanan takiaspuolueet tällä hän tarkoitti mm. Suomen hallituksien vakiopuoluetta Suomen ruotsalaista kansanpuoluetta (RKP). Nyt tämä Hanhi-Soini on pyrkimässä europarlamenttivaaleissa (EU-parlamenttiin) kahden vuoden kuluttua (tai median vihikoirat haistavat myös että Soini voi olla ehdolla jo eduskuntavaaleissa-23) vallanytimeen tällä kertaa ehkä Keskustan, Kristillisdemokraattien ja Perusuomalaisten vaaliliitossa.

Voi olla tiukkaa päästä oalliseksi Perusuomalaisten tuesta tai syntyykö ylipäätänsä tällainen vaaliliitto kuten hän kuvailee – kuka tietää. PS:n hajosi kahtia vuonna 2017 ja tässä hajoamisessa oli osallisena Soini. Häntä, kutkutti tietysti se, että ulkoministerin limusiinin takapenkki oli muotoutunut hänen krupilleen ja siitä pestissä ei sopinut luopua etuineen ja vallankahvasta oli pidettävä tiukasti kiinni kun siihen oli lujaote.

Se johti siihen, että Soini ja hänen "sylikoiransa" perustivat eldoradopuolue Siniset, jolla ei ollut lopulta sijaa suomalaisessa politiikassa kun Sipilän kupruhallitus hajosi lopulta ennen eduskuntavaaleja 2019. Taustalla oli myös se, että hallituskumppanit: Keskustan Sipilän ja Kokoomuksen Orpon pyhäliitto, joka ei kelpuuttanut Jussi Halla-ahon johtamaa Perusuomalaisia hallituskumppaniksi.

Hän (Soini) oli saanut valaistumisen politiikkaan paluusta puhujamatkalla Pohjanmaalle tarkemmin sanoen Kuortaneen Nesteen bensiksellä hampurilaisen äärellä. Pohjanmaalla on ollut aina väkevävaikutus suomalaiseen politiikkaan (mm. jääkäriliike siihen nyt syvemmin menemättä) niin ehkä hampurilainen laittoi hänen ajatussolunsa hyrräämään vilkkaaminen politiikkaan paluusta, ja vallanloisteen hamuaminen oli hehkunut todennäköisesti voimakkaasti hänen ajatuksissaan jo ennen Pohjanmaan matkaa.

Demokratiassa on vain yksi mutta vaaleissa voi tulla mustapekka käteen kun äänestyslippuja lasketaan etenkin eduskuntavaaleissa. Äänestäjien poliittinen muisti on tietenkin lyhyt ja äänestäjät voivat antaa poliittisen synninpäästön Soinille harharetkestä Siniset-puolueeseen ja hän pulpahtaa kuin takiainen poliittiselle kentälle tulevissa vaaleissa.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 248 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka