Pahanilmanlinnut

Sunnuntai 4.9.2022 - FotoPena


blogikuva_26.10.2014.jpgViestimet ovat nyt sakeanaan ”pahanilmalintuja” kun hallitus julkisti tulevan vuoden budjetin. Summat ovat isoja ja velkaa tulee sekä kohdennettuja toimia mm. sähkön arvolisäveroon. Oppositio tuoreeltaan möyhensi hallituksen esityksen tulo ja- menoarvion siinä ei ole kuulemma mikään kohdillaan. Viisastelijoita riittää professoreista kadun miehiin muttei mitään todellisia muutosehdotuksia budjettiin en ole kuullut vaan löysää puhetta. Kuten valtiovarainministeri totesi taannoisessa tv-keskustelussa Kokoomuksen Orpolle.

Nykyinen hallitus joutui selvittämään mm. kolme isoa kriisiä hallitustaipaleellaan. Koronaepidemiaa, Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan ja nyt pöydälle pullahti energiakriisi, joka johtuu osittain Euroopassa käytävästä sodasta.

Se on selvää, että ankeita aikoja Suomen päättäjien sekä kansalaisten eteen tulee jatkossakin kun emme tiedä miten sota Euroopassa päättyy ja rullaako kansantalous odotetulla tavalla tulevina vuosina niin, että inflaatiokierteen peikko nujerretaan.

”Pahanilmalinnut” manaavat esiin jatkuvalla messuamisella energiakriisistä, Suomen velkaantumisesta (se on huono asia) jne. sellaisia signaaleja, että niihin aletaan uskomaan ja kansalaiset vetävät vähäisten rahojensa kukkaronnyörit piukoille.

Sen seurauksena on se, ettei kukaan ei osta mitään muuta kuin me kärvistelemme ruoan hinnannousujen keskellä sekä yritämme löytää ropoja sähkökaskun maksuun. Tällainen kierre ruokkii entisestään ostovoiman heikentymistä maassamme.

Olisi mukava tietää mitä oppositiolla on tarjottavana meille tulevina vuosina. Tuleeko mannaa taivaalta vai palkansaajien kuritusta sekä vähätuloisten kepitystä niin, että vapaaehtoisjärjestöjen ruoanjakelupisteiden jonot kasvavat. Ruoanjakelupisteiden jonot ovat kasvaneet edelleen tällaisen käsityksen olen saanut mediasta. Jonon jatkeeksi ovat tulleet perheet ja muut nuoret vähäosaiset.

Me elämme hyvinvointiyhteiskunnassa mutta se jakaantuu epätasaisesti kuten kaikki ovat nähneet. Eduskunta opposition mielialoja kiihdyttää lähestyvät eduskuntavaalit-23, jolloin heidän tulisi kyetä näyttämään, että hallitus on harjoittanut väärää politiikkaa ja opposition resepteillä Suomesta tulee maanpäällinen paratiisi eli poliittinen länkytys eri media-alustoilla jatkuu aina kyllästymiseen saakka.

Kirjoituksen tekniset tiedot

Kirjoitus on oikoluettu Microsoftin Word - ohjelmalla sekä manuaalisesti kirjoittajan toimesta. Olen yrittänyt rutistaa sanottavani n. 200–395 sanaan niin, että Internet lukemisen lainalaisuudet täyttyvät. Kirjoituksessa on sanoja 279 otsikko mukaan luettuna.

Avainsanat: Politiikka